Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Collegereeks: Psychologie voor managers met Robert Cialdini

Unieke en karaktervolle reeks over menselijk gedrag en uw invloed daarop

Collegereeks met Robert Cialdini, Rob Vinke, Margriet Sitskoorn, René Diekstra, Kilian Wawoe, Ap Dijksterhuis, Carsten de Dreu, Herman Van den Broeck, André Wierdsma

Collegereeks met Robert Cialdini, Rob Vinke, Margriet Sitskoorn, René Diekstra, Kilian Wawoe, Ap Dijksterhuis, Carsten de Dreu, Herman Van den Broeck, André Wierdsma

Collegereeks: Psychologie voor managers met Robert Cialdini

Unieke en karaktervolle reeks over menselijk gedrag en uw invloed daarop

Met onder andere...

Robert Cialdini Robert Cialdini
Rob Vinke Rob Vinke
Margriet Sitskoorn Margriet Sitskoorn

Over deze collegereeks

Gecompliceerde wezens
Mensen zijn gecompliceerde wezens. Als manager heeft u dagelijks te maken met een theater aan irrationeel gedrag. De tragische en hilarische aspecten van de menselijke persoonlijkheid verbazen u keer op keer. En ze maken uw managementtaak er niet makkelijker op.

Licht in de duisternis
Hoe krijgt u een vinger achter deze ongrijpbare processen? Bent u in staat menselijk gedrag te observeren en interpreteren? Begrijpt u de ratio achter menselijk gedrag? Het is een open deur, maar zeker in kennisintensieve organisaties geldt: Een goede manager is een peoplemanager.

Een must voor elke manager
De kans is groot dat u niet specifiek bent opgeleid in de psychologie. En dat is jammer want uw werk zou er een stuk makkelijker en leuker door worden. Niet voor niets pleiten goeroes als Henry Mintzberg, Tom Peters, en David Maister voor meer psychologisch onderwijs op managementopleidingen. Op hun advies bieden wij u dan ook deze unieke en karaktervolle reeks aan.

U krijgt ondermeer antwoord op de volgende vragen:

- Wat kunnen managers leren van Freud, Adler en Jung?
- Waar komt weerstand bij verandering vandaan?
- Wanneer werkt prestatiebeloning, wanneer niet?
- Wat is de beste manier om te beslissen?
- Waarom moet u slecht nieuws direct vertellen in een beoordelinggesprek?
- Kunt u uw medewerkers sturen richting zelfkennis?
- Hoe gaat u om met emoties?
- Hoe benut u de emoties van uzelf én anderen?
- Moet motiveren van medewerkers één van uw kerncompetenties zijn?
- In hoeverre kunt u uw managementstijl veranderen?
- Hoe krijgt u álles gedaan bij anderen?

Topexperts aan het woord
Speciaal voor deze reeks hebben we een rijke keur aan docenten bijeengebracht. Alle experts hebben één ding gemeen: zij kennen hun klassiekers én zij staan met beide benen in de klei. Zij vertalen Freud, Adler, Jung, Skinner, Maslow e.a. naar (werk)situaties van alledag. Wetenschappelijk getoetst, boeiend en toegankelijk gebracht.

Voor wie zijn deze colleges bedoeld?
De colleges zijn bedoeld voor alle managers die verantwoordelijk zijn voor de winstgevendheid van hun bedrijf en vooral hen die daarbij leidinggeven aan een team van mensen. Voor hen die gefascineerd zijn door de vraag hoe ze mensen moeten doorgronden en in beweging kunnen krijgen.

Doelstelling van de reeks en het seminar
De reeks van colleges en het seminar zijn een uitstekende gelegenheid om in kort tijdsbestek kennis te nemen van de ‘essentials van psychologie’. De doelstelling van deze reeks is:
- Het verbreden van het perspectief van de manager door de ratio achter menselijk gedrag te schetsen
- Managers helpen om menselijk gedrag beter te observeren en interpreteren
- Deelnemers voorbij de psychologie van de koude grond loodsen
- Het bieden van netwerkmogelijkheden met andere managers
- Het toegankelijk maken van complexe informatie, die anders niet, of moeilijk te achterhalen is

Gratis jaarabonnement
Iedere deelnemer krijgt een jaarabonnement op het tijdschrift Psychologie Magazine cadeau. Kijk voor meer informatie op www.psychologiemagazine.nl

Organisatie
Deze colleges worden georganiseerd door Focus Conferences i.s.m. Managementboek.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Mensenkennis werkt!
Toine Al
Mensenkennis werkt!
21,50

Sprekers

Robert Cialdini
Robert Cialdini
Robert B. Cialdini is hoogleraar Psychologie en Marketing aan de Arizona State University en bekend van zijn gezaghebbende boek 'Invloed'. Daarvan zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Cialdini geldt dan ook als autoriteit als het gaat over het overtuigen van mensen.
Rob Vinke
Rob Vinke
Prof.dr. Rob H.W. Vinke is sinds 1997 verbonden aan Nyenrode Business Universiteit te Breukelen als hoogleraar personeelswetenschappen. Sinds 1997 is hij directeur van Rob Vinke Consultancy, een onafhankelijk organisatieadviesbureau. Zijn kernspecialisaties zijn: trends in de samenleving, strategisch HRM-beleid, arbeidsvoorwaarden en beloning, cultuur en motivatie. Hij heeft ruim 350 publicaties op zijn naam staan en verzorgt geregeld inleidingen. Hij werkte ruim tien jaar als senior consultant bij Hay Management Consultants en Twynstra Gudde. Hij is kerndocent van de opleiding HR-strateeg aan de Universiteit Groningen, gastdocent aan de universiteit van de Nederlandse Antillen en was tien jaar hoofdredacteur van de Gids voor Personeelsmanagement en het Jaarboek Personeelsmanagement. Ook was hij 15 jaar lid van de kernredactie van het handboek MTA en het vakboek HRM in de praktijk.
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.
René Diekstra
René Diekstra
Prof. dr. René F.W. Diekstra is psycholoog, emeritus-hoogleraar, lector Jeugd en Opvoeding en columnist. Hij introduceerde, samen met zijn leermeester psychotherapeut Albert Ellis, de zogenoemde rationeel-emotieve therapie en daarmee de cognitieve gedragstherapie in Nederland en West-Europa.
Kilian Wawoe
Kilian Wawoe
Dr. Kilian W. Wawoe (1972) is organisatiepsycholoog. Hij startte zijn loopbaan bij ABN-AMRO, waar hij verschillende Human Resources functies bekleedde in binnen- en buitenland. Na een carrière van 11 jaar verliet hij de bank in 2010 uit onvrede met de heersende bonuscultuur. In datzelfde jaar promoveerde hij aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam met een proefschrift over beloningsvraagstukken bij banken. Hij is docent Human Resources Management aan de VU en adviseert bedrijven in binnen- en buitenland over HR in het algemeen, en beoordelen en belonen in het bijzonder.
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft veel gepubliceerd over het onbewuste, onder meer in het gezaghebbende Science. Zijn werk krijgt veel aandacht en werd meerdere malen besproken in The New York Times. Hij won verschillende wetenschappelijke prijzen, waaronder de prestigieuze Early Career Award van de American Psychological Association. In 2005 kreeg Dijksterhuis een vici-subsidie, de grootste wetenschappelijke subsidie van nwo. 'Dijksterhuis krijgt de prijs voor geweldig creatief onderzoek naar de rol van automatische en onbewuste processen. Hij leidde zijn generatie met de introductie van een opmerkelijk aantal vindingrijke paradigma's dat een tipje van de sluier oplicht en de onbewuste bronnen van menselijk denken en doen onthult.' apa-juryrapport
Carsten de Dreu
Carsten de Dreu
Carsten de Dreu is hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden en hoogleraar gedragseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is fellow van de Association for Psychological Science en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Naast de psychologie van creativiteit en innovatie, bestudeert hij samenwerking en conflicthantering binnen en tussen groepen. Voor zijn wetenschappelijk oeuvre ontving hij de Kurt Lewin Medal van de European Association for Social Psychology in 2014 en in 2015 de Dr. Hendrik Mullerprijs van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.
Herman Van den Broeck
Herman Van den Broeck
Herman Van den Broeck is doctor in de pedagogiek. Als professor doceert hij aan de Universiteit Gent en aan Vlerick Business School. Hij is gespecialiseerd in thema's als emotionele intelligentie, cognitieve stijlen en verandermanagement.
André Wierdsma
André Wierdsma
Prof. dr. André Wierdsma is emeritus hoogleraar Management en Organisatie aan Nyenrode Business Universiteit en aan China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai, China. Hij is auteur van onder andere de volgende boeken: Co-creatie van verandering en Lerend Organiseren (met Joop Swieringa).

Praktische informatie

Locatie

Nyenrode Universiteit, Breukelen
Nyenrode Straatweg 25 Breukelen

Routebeschrijving

Programma

1e college donderdag 15 september 2016
Toppsychologen voor topmanagers
Prof. dr. René Diekstra Emeritus hoogleraarPsychologie en hoofd van het Sciences department, Roosevelt Academy Middelburg & lector Jeugd en Opvoeding, Haagse Hogeschool

Waarom Freud, Adler en Jung nog altijd meer dan de moeite waard zijn voor wie effectief wil leidinggeven

2e college donderdag 22 september 2016 
Je bent wat je doet
Prof dr Roos Vonk Hoogleraar sociale psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen

Over zelfmanagement, feedback en gedragsverandering

3e college donderdag 29 september 2016
De wetenschap van overtuigen en beïnvloeden
Prof. dr. Robert Cialdini W.P Carey distinguished hoogleraar marketing & Regents hoogleraar psychologie, Arizona State University

Waarom willen mensen minder als u ze meer biedt?

4e college donderdag 13 oktober 2016
Vorm je hersenen, gebruik je talent
Prof. dr. Margriet Sitskoorn Hoogleraar klinische neuropsychologie, Universiteit van Tilburg

Hoe word je de beste versie van jezelf? Ontwikkel je hersenen en bereik je doelen.

5e college donderdag 3 november 2016
Motiveren en belonen
Dr. Kilian Wawoe

Waarom leiden bonussen tot slechtere prestaties?
Over motiveren en presteren.

6e college donderdag 10 november 2016
Leiderschap en EQ
Prof. dr. Herman van den Broeck

Hoe creëert u een lerende en prestatieve omgeving?
Over leiderschap en sociale intelligentie.

7e college donderdag 17 november 2016
De psychologie van samenwerken en relaties
Prof. dr. André Wierdsma Hoogleraar Organiseren en Co-creëren aan Nyenrode Business Universiteit

Stap uit de drama driehoek, omarm verschillen en
creëer ‘volwassen’ relaties.

8e college dinsdag 24 november 2016
De psychologie van geluk
Prof. dr. Ap Dijksterhuis

Onbewust nadenken’ en ‘De psychologie van geluk

9e college donderdag 1 december 2016
De psychologie van creativiteit
Prof. dr. Carsten de Dreu

Valt creativiteit te organiseren? 

10e college donderdag 8 december 2016
Hyperconnectiviteit en multitasken
Prof. dr. Theo Compernolle

Hyperconnectiviteit leidt tot chronische stress.
Ontketen je brein! 

11e college donderdag 23 januari 2017
Coachen en adviseren voor verandering
Prof. dr. Erik van de Loo Adjunct clinical professor of management, INSEAD Fontainebleau

Welke psychologische aspecten spelen een rol bij veranderen en verandering

MASTERCLASS: DONDERDAG 15 DECEMBER 2016
Prof. dr. René Diekstra
Wie onderhoudend is voor zichzelf is dat meestal ook voor anderen
• Hoe goed kent u uzelf?
• Hoe controleert u uw emoties?
• Hoe komt het dat u bent zoals u bent?
• Wat maakt u een goede manager?
• Hoe kunt u gedachten ombuigen?

Van 09:30 tot 17:00 uur | Koetshuis Nyenrode Business Universiteit

Voorwaarden

Tijd en locatie
Alle 11 colleges starten op 16.00 uur en duren tot 19.00 uur. Tijdens de colleges heeft u een half uur pauze (17.15 tot 17.45 uur) met een uitgebreide maaltijd. Heeft u een speciaal dieet? Laat het ons weten en neem contact op met Ria van der Holst 020 - 3059171. Het seminar op 15 december start om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Aanmelden
U kunt zich op twee manieren aanmelden:

  • via de website: www.managementboek.nl/psychologievoormanagers
  • per e-mail: aanmelden@managementboek.nl 

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Door u aan te melden voor deze inspirerende bijeenkomsten gaat u akkoord met de in deze folder vermelde inschrijvingsvoorwaarden. Een week voor aanvang sturen wij u een herinnering en een routebeschrijving.

Investering
kies één van de drie opties
- Optie 1 Totaal pakket U schrijft zich in voor de collegereeks ( 11 colleges) én het seminar ‘Persoonlijk onderhoud’. U betaalt € 3.495,-

- Optie 2 De collegereeks U schrijft zich in voor de collegereeks ( 11 colleges) U betaalt € 2.995,-

- Optie 3 ‘Persoonlijk onderhoud’ U schrijft zich alleen in voor het seminar ‘Persoonlijk onderhoud’. U betaalt € 995,-. LET OP: u pakt €495,- korting op dit seminar als u het seminar in combinatie met de colleges afneemt!

Bij alle prijzen zijn inbegrepen: documentatie, koffie, thee en maaltijden. Het uitgebreide boekenpakket is niet bij de prijs inbegrepen. U kunt het boekenpakket apart bestellen. Iedere deelnemer krijgt bovendien een jaarabonnement op het tijdschrift Psychologie
Magazine cadeau.

Groepsarrangementen
Speciaal voor organisaties die meerdere mensen willen afvaardigen, zijn er voor deze dag/reeks speciale groepsarrangementen ontwikkeld. Ook zijn er diverse mogelijkheden om programma’s op maat te maken. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met aanmelden@managementboek.nl.

Deelnamecertificaat
Deelnemers die deelnemen aan de gehele reeks, ontvangen na afloop een deelnamecertificaat

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is helaas niet mogelijk.

Informatie
Wanneer u inhoudelijke vragen over de reeks heeft, neemt u contact op met aanmelden@managementboek.nl.

Ook interessant voor u"

12 OKT
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-
18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
01 OKT
Seminar
Kom ook naar deze actuele dag over het organiseren van wendbaarheid en veranderen door te experimenteren en samen te leren! Meer
625,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden