Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Masterclass

Collegereeks: Organisatie 3.0 met Steven van Belleghem e.a.

Succesvol omgaan met de nieuwe regels

Masterclass met Steven Van Belleghem, Menno Lanting, Kim Spinder, Wim de Ridder, Mathieu Weggeman, Walter Baets, Jef Staes, Camilla van den Boom, Wouter Hart

Masterclass met Steven Van Belleghem, Menno Lanting, Kim Spinder, Wim de Ridder, Mathieu Weggeman, Walter Baets, Jef Staes, Camilla van den Boom, Wouter Hart

Collegereeks: Organisatie 3.0 met Steven van Belleghem e.a.

Succesvol omgaan met de nieuwe regels

Met onder andere...

Steven Van Belleghem Steven Van Belleghem
Menno Lanting Menno Lanting
Kim Spinder Kim Spinder

Over deze masterclass

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Onder invloed van technologische ontwikkelingen is wat vandaag gangbaar is, morgen alweer gedateerd. Wil je hier als organisatie in mee? Moet je hier als organisatie in mee? Heb je uberhaupt een keuze? Als markten verschuiven, klanten mondiger worden en medewerkers andere verwachtingen van werk krijgen: heb je dan een keuze? 

Wij denken van wel en die keuze begint bij deze collegereeks. Hier begint je reis om van een olietanker een speedboot te worden. 

Olietankers en speedboten of zoals Menno Lanting het prachtig verwoordde: ‘Speedboten zijn proactief, wendbaar, met de blik naar buiten gericht, verbonden in een netwerk, waarde toevoegend voor de consument, burger of collega en voortdurend lerend. Dit in tegenstelling tot professionals en organisaties die nog volharden in een manier van samenwerken en organiseren geworteld in het industriele tijdperk: de olietankers’, vertelde ik op een bijeenkomst voor HR-managers. Vanuit mijn ooghoek zag ik een van de aanwezige directeuren steeds fanatieker aan haar servet plukken. ‘Maar Menno, ik zie ook wel wat van die “speedboten” in mijn organisatie, maar die zijn vooral op weg om onze organisatie te verlaten! Wat doe ik straks met die heel grijze middenmoot, die vooruit te branden is en zich in verzet vastklampt aan vakbond en OR?’. Een diepe stilte daalde over ons neer.... 

De spijker op zijn kop en een uitdaging van je welste!

Doe met ons mee en schrijf je in voor deze interactieve learning journey. Ontmoet directeuren, managers en professionals die met dezelfde issues worstelen en bedenk samen de antwoorden. Met hulp van de wetenschap en de praktijk. De vragen die we te lijf gaan zijn onder meer:

 • wat is de betekenis van de participatiemaatschappij en de ‘nieuwe wereld’? 
 • wat voor soort organisaties, zowel publiek als privaat, zullen excelleren de komende tijd? 
 • in hoeverre is ‘management bashen’ terecht? 
 • is je businessmodel over 3 jaar exit? 
 • wat betekent exponentiele technologische groei voor jullie klantrelaties? 
 • hoe krijg je een cultuur waarin ‘krampachtige’ beheersbaarheid losgelaten wordt?

Organisatie = Focus Learning Journeys 
Deze collegereeks is een productie van Focus Conferences i.s.m. Managementboek. Uw aanmelding wordt door hen bevestigd en gefactureerd.

Boekenpakket bij deze masterclass

De disruptieparadox
Menno Lanting
De disruptieparadox
24,99

Sprekers

Steven Van Belleghem
Steven Van Belleghem
Steven Van Belleghem is inspirator, coach en adviseur binnen zijn eigen bedrijf B-Conversational. Hij begeleidt bedrijven om zich aan te passen aan de hedendaagse consument. Daarnaast is hij parttime marketing professor aan de Vlerick Business School. Hij is auteur van 'De Conversation Manager' (winnaar van de PIM literatuurprijs in 2010 en meer dan 30.000 verkochte exemplaren), 'De Conversation Company', 'When digital becomes human' en 'The offer you can't refuse'. Steven Van Belleghem is een veel gevraagde spreker in binnen- en buitenland en verzorgt zowel keynotes alsmede workshops en business coaching sessies.
Menno Lanting
Menno Lanting
Kim Spinder
Kim Spinder
Kim Spinder innovator en piraat, winnaar van The Harvard M-Prize for Management Innovation, uitvinder van Deelstoel.nl en het open Innovatie Festival, veranderaar en dwarsligger, veelgevraagd spreker (o.a. TEDx). Met veel lef en plezier helpt ze organisaties om zich klaar te maken voor de toekomst.
Wim de Ridder
Wim de Ridder
Wim de Ridder (1945) is futuroloog en sinds 2002 hoogleraar Toekomstverkenning en Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente. Sinds 2007 is hij directeur van Futures Studies & Management Consultancy BV, een onderneming die zich richt op langetermijnverkenning en strategische adviezen. De Ridder verzorgt lezingen en heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan. Zijn laatste boek, Vooruitzien is regeren, Leiderschap in innovatie, met prof. dr. ir. A.J. Berkhout, verscheen in september 2008.
Mathieu Weggeman
Mathieu Weggeman
Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.
Walter Baets
Walter Baets
Prof. dr. Walter R.J. Baets is hoogleraar Complexiteit, Kennis en Innovatie en Director/Dean van de Graduate School of Business (GSB) van de University of Cape Town (Zuid Afrika). Hiervoor was hij MBA-directeur aan de managementschool Euromed in Marseille.
Jef Staes
Jef Staes
Jef Staes is zelfstandig trainer en architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties. Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Office, specialiseert hij zich in cultuurveranderingsprocessen en de impact hiervan op medewerkers, managers en topmanagers. Hij is gastdocent aan verschillende managementscholen, zoals Vlerick Leuven Gent Management School en UAMS University Antwerpen Management school. Zijn belangrijkste project op dit moment is de uitbouw van het Engine of Innovation® Consortium.
Camilla van den Boom
Camilla van den Boom
Camilla van den Boom is bedrijfskundige en oprichter van strategisch adviesbureau sturrm. Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling is ze een veelgevraagd adviseur van grote en middelgrote bedrijven. Ze werkte als management consultant bij Accenture, Andersen en Deloitte om bedrijven te helpen met het ontwikkelen van nieuwe strategieën, innovatieve businessmodellen en wendbare organisaties. Ze is gespecialiseerd in het creëren van voorwaarden om succesvol te kunnen opereren. Camilla is daarnaast docent Strategisch Management bij TIAS School for Business and Society. Ze is ook faculty member bij verschillende in-company programma's over strategie, organisatie en leiderschap. Camilla is tevens verbonden aan Technische Universiteit Eindhoven en gastdocent bij diverse buitenlandse universiteiten. Camilla is een veelgevraagd spreker op het gebied van Agile Strategy Development, Business Model Design en Organisatie 3.0. Ze deelt haar ervaring als adviseur en docent in een interactieve setting, waarin ze het publiek betrekt in gesprekken, oefeningen en tekeningen. Ze spreekt met humor, energie en flair over het ontwikkelen van slagvaardige bedrijven in de huidige tijd. Hoe kun je als bedrijf succesvol worden en blijven?
Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart (1977) is adviseur bij BrainShare, een organisatieadviesbureau op het gebied van strategie(implementatie), procesmanagement en resultaatgericht organiseren. Hij studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming en is vanuit deze creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond op zoek naar nieuwe principes binnen het organiseren en leiding geven. Hij publiceert sinds 2002 regelmatig over zijn zoektocht naar de mythe van beheersbaarheid en het maximaliseren van de persoonlijke effectiviteit van mensen.

Praktische informatie

Locatie

Bar Beton, Utrecht
Bar Beton Pythagoraslaan 101 3584 BB Utrecht

Routebeschrijving

Programma

College 1: Wat we al weten is niet te geloven (8 februari 2018)
In dit college verkent Wim de Ridder de technologische ontwikkelingen die de wereld de komende decennia zullen veranderen. Op basis hiervan zijn voor onder meer de gezondheidszorg, de industrie, de financiële sector en de overheid toekomstbeelden opgesteld voor 2025 die onze fantasie te boven gaan. Dit college is uw leidraad naar de toekomst.
Docent: Wim de Ridder

College 2: Olietankers en speedboten (15 februari 2018)
Veel van de nieuwe technologie wordt nog vaak gezien als iets losstaands, waar u wat mee moet als uw producten en processen wilt innoveren. De vereiste koppeling met strategie en organisatieverandering ontbreekt nog. Maakt u die koppeling niet dan verliest u de binding met klanten en medewerkers. Dit college is een pleidooi om in actie te komen.
Docent: Menno Lanting

College 3: Klantrelaties in transformatie (8 maart 2018)
Bedrijven die het verschil weten te maken met een ‘human touch’ veroveren het hart van hun klant. De wereld bevindt zich in een enorme fase van digitalisering. Klantenrelaties moeten mee evolueren in deze trend. Dit is een college over een extreme digitalisering van het klantencontact, maar maakt van het menselijke de differentiërende factor in een digitale commodity.
Docent: Steven van Belleghem

College 4: Red monkey innovation management (15 maart 2018)
Hoe creëert u een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Jef Staes geeft een beklijvend en uitdagend inzicht in de werking van organisaties waarbij passie en talent de drijvende kracht zijn. Deze kracht komt alleen los wanneer managers professionaliseren en competente leiders worden. De manager van vandaag slaagt erin om het originele talent van mensen te ontdekken, te ontwikkelen en flexibel in te zetten rond een gemeenschappelijke visie.
Docent: Jef Staes

College 5: Leren van excellente organisaties (22 maart 2018) Binnen organisaties worden we vaak opgeslokt door allerlei zaken die niet horen bij waar het werkelijk om gaat. Regels, procedures en systemen kunnen een verlammende werking hebben op het gezonde boerenverstand. Wouter Hart roept tot bevrijding van te veel beheersbaarheid. Hij komt met een nieuwe besturingsfilosofie die u uitnodigt tot een andere manier van denken en organiseren dan u gewend bent. Docent: Wouter Hart

College 6: Voorbij management(29 maart 2018)
Wie orde zaait, zal chaos van denken en organiseren dan u gewend bent. Docent: Prof. dr. Walter Baets

College 7: Essenties van leidinggeven aan professionals (5 april 2018)
Om op een succesvolle manier leiding te geven aan professionals moet u waardering hebben voor professionals en hun vak en de uitvoering daarvan faciliteren. Dat betekent meer sturen op gedeelde waarden en collectieve ambitie en minder op basis van planning en control. En: durven functioneren als hitteschild voor de bureaucratische ruis van boven. Ook met het oog op Generatie Y, die nu de arbeidsmarkt betreedt, is dit van belang. Om hen te motiveren is een andere leiderschapsstijl vereist.
Docent: prof. dr. Mathieu Weggeman

College 8: Andere skills, tools en mindsets (12 april 2018)
Zelfstandig innoveren en merkbaar veranderen begint met je eigen mindset!
Docent: Kim Spinder

Masterclass: Nieuwe tijden vragen om een nieuwe mindset (19 april 2018)
De masterclass waar alles bij elkaar komt.

Hoe kun je succesvol zijn in een continu veranderende omgeving?

Tijdens de masterclass neemt Camilla van den Boom je mee in haar wereld van strategie-maken en het creëren van voorwaarden om succesvol te kunnen opereren. De masterclass gaat niet alleen over wat organisaties moeten doen om succesvol te zijn, maar vooral hoe je dit voor elkaar krijgt. 

De praktische toepasbaarheid staat hierbij centraal. 
Hoe pak je het aan? Wat zijn de stappen? Waar begin je? Camilla deelt haar ervaring als adviseur en docent in een interactieve setting, waarin ze de deelnemers betrekt in gesprekken, oefeningen en tekeningen.

 • Je wordt begeleid in het stellen van de juiste vragen om de toekomst te kunnen bepalen.
 • Je krijgt inspiratie en gereedschap voor het analyseren en verbeteren van je huidige situatie.
 • Je weet na afloop van de masterclass ook hoe je het geleerde in de praktijk moet brengen.

Docent: Camilla van den Boom

Voorwaarden

Aanmelden
Als u dat wenst, kunt u zich ook aanmelden per telefoon (010-4731397) of via e-mail. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Door u aan te melden voor deze reeks, gaat u akkoord met de in deze folder vermelde aanmeldingsvoorwaarden. Een week voor aanvang sturen wij u een herinnering en een routebeschrijving.

Deelnamekosten
De kosten van deelname aan de volledige cyclus (alle 8 colleges plus masterclass) incl. documentatie, koffie, thee en maaltijden bedragen € 3.195,- (ex. btw). Aanmelden voor een of enkele colleges is in principe niet mogelijk. Wel kunt u iemand in uw plaats laten deelnemen. Het is tevens mogelijk verschillende collega's of relaties deel te laten nemen. Op die manier neemt u een bedrijfsabonnement en stelt u anderen ook in staat om kennis te nemen van deze boeiende stof.

Groepsarrangementen
Steeds meer organisaties sturen een delegatie van meerdere deelnemers naar onze seminars. Dat maakt het toepassen van de inzichten in de praktijk veel gemakkelijker: iedereen is bijgespijkerd en kan meteen samen aan de slag. Voor groepen gelden aangepaste, aantrekkelijke voorwaarden. Stuur ons een e-mail voor de mogelijkheden.

Deelnamecertificaat
Deelnemers die deelnemen aan de gehele reeks, ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is helaas niet mogelijk.

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden