Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Fonkelend van woede

De kracht van de boosheid van vrouwen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789044541496
Direct te downloaden

Samenvatting

Vrouwen zijn boos, en ze hebben er alle reden toe. Ze worden onderbetaald, tegengewerkt, gekleineerd en zijn overwerkt. Assertieve vrouwen worden weggezet als krengen, expressieve vrouwen als emotioneel. Heeft een vrouw een mening, dan kan ze die beter voor zich houden. En als een vrouw daadkracht toont, moet ze er wel bij glimlachen.

Vrouwen zijn even vaak boos als mannen, maar er zijn grote verschillen in hoe zij daarmee omgaan en hoe anderen erop reageren. Veel vrouwen onderdrukken hun boosheid, met soms grote nadelige psychische en fysieke gevolgen. Maar, stelt Soraya Chemaly in dit vlammende boek, boosheid is een krachtig middel voor verandering. Ze analyseert thema’s als eigenwaarde, pijn, zorg, angst, stilte, ontkenning, gender en diversiteit en legt uit waarom het bevrijdend is boosheid als kracht te onderkennen en ernaar te handelen.

In tegenstelling tot wat zelfhulpboeken over ‘woedebeheersing’ en ‘loslaten’ doorgaans stellen, is woede de belangrijkste bron die vrouwen hebben. Een scheppende kracht, het beste middel tegen onderdrukking.

Specificaties

ISBN13:9789044541496
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:416
Druk:1
Verschijningsdatum:16-4-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Soraya Chemaly

Soraya Chemaly is schrijver en activist en concentreert zich op de rol van gender in cultuur, politiek, religie en media. Ze is directeur van het Women’s Media Center Speech Project en voorvechter van vrouwenrechten. Ze publiceerde eerder onder meer in Time, The Guardian, The Nation en HuffPost. Ze won diverse maatschappelijke prijzen voor haar werk.

Andere boeken door Soraya Chemaly

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Fonkelend van woede