Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Aleksandra

E-book Epub Nederlands 2021 9789403144313
Leverdatum onbekend.
13,99

Samenvatting

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2022

Met verbluffend vertelplezier en met alle literaire stijlmiddelen die tot haar beschikking staan vertelt Lisa Weeda een uitzonderlijke familiegeschiedenis, die begint bij haar grootmoeder Aleksandra. In 1942 wordt zij vanuit Oekraïne gedeporteerd en in Duitsland in de oorlogsindustrie tewerkgesteld. Haar kleindochter Lisa reist later naar haar grootmoeders geboorteplaats en ontmoet, op de vleugels van haar verbeelding, haar overgrootvader Nikolaj, die al bijna driekwart eeuw op zijn dochter zit te wachten. Samen met hem gaat ze op zoek naar sporen van haar neef, die tijdens het recentelijk opgelaaide conflict in Oost-Oekraïne is vermoord.

Aleksandra is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal op een grandioze manier te vertellen.

Specificaties

ISBN13:9789403144313
Trefwoorden:roman, literatuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:272
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:28-10-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lisa Weeda

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker, scenarist, audiofan en virtual reality-regisseur. Ze werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022 in de Volkskrant. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. Aleksandra is haar debuutroman.

Andere boeken door Lisa Weeda

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aleksandra