Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
, ,

Cool - Wat wij kønnen leren van de Scandinaviërs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789461261427
Direct te downloaden

Samenvatting

Hebt u ook het gevoel dat het allemaal anders moet? Kijk dan eens naar het Noorden en ontdek hoe de Scandinaviërs het doen.

Het Noorden is populairder dan ooit. Steeds meer mensen vragen zich af waarom Scandinaviërs zo goed zijn in design, nieuwe technologie, ontspannen werken en zelfs het beste restaurant ter wereld hebben. Zonder zich veel aan te trekken van de rest van de wereld bedenken ze simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen - waar wij veel van kunnen leren.

Lees waarom Denen niet klagen over windmolens, Noren zo zuinig zijn, Zweedse bazen niets te zeggen hebben en Finnen zowel design als zwijgen tot kunst hebben verheven.

Hoogleraar regiomarketing Gert-Jan Hospers en journalisten Martin Vos en Marco Krijnsen zijn al jarenlang op zoek naar wat het Noorden zo bijzonder maakt. Voor dit boek zijn ze op ontdekkingstocht gegaan en hebben ze de mooiste ontmoetingen en ervaringen beschreven.

Een cool boek voor ondernemers, emigranten en andere Scandinaviëgangers die nieuwsgierig zijn naar de nuchtere noorderlingen en hun leven dat:
- zo gewoon is en tegelijkertijd zo anders;
- gewoon is maar ook heel anders;
- gewoon heel anders is!

Specificaties

ISBN13:9789461261427
Trefwoorden:Scandinavië
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:19-5-2015

Lezersrecensies

4.5 van de 5
6 stemmen
3
3
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gert-Jan Hospers

Als beroepsgeograaf in Twente en Nijmegen is hoogleraar Gert-Jan Hospers (1974) gefascineerd door plekken, of het gaat om regio's, steden of dorpen. Hij benadert ze op ooghoogte en probeert te achterhalen wat een plek nu zo bijzonder maakt. Over die P-factor spreekt en schrijft hij veel. Tot in de verste uithoek houdt hij lezingen, workshops én walkshops. Eerder verschenen van zijn hand onder meer 'Het Ruhrgebied voor romantici' (2010), 'Er gaat niets boven citymarketing' (2011), 'Geografie en gevoel: wat plekken met ons doen' (2013) en 'Zee+land: de kracht van kustregio's' (2014). Zijn vrije tijd brengt Gert-Jan graag fietsend, wandelend en filosoferend door, bij voorkeur in Oost-Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden.

Andere boeken door Gert-Jan Hospers

Over Martin Vos

Martin Vos studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en werkte van 1990 tot 2004 als verslaggever/redacteur voor de Twentsche Courant Tubantia. In 2004 verhuisde hij met zijn gezin naar Noorwegen, waar hij neerstreek in Stordal, een plaatsje in het hart van het Noorse fjordengebied, halverwege Bergen en Trondheim. In Noorwegen heeft hij jarenlang emigranten-in-spe begeleid bij hun verhuizing naar het Noorden. Tegenwoordig is hij freelance schrijver/journalist en houdt hij zich op zijn werk in het gemeentehuis bezig met personeelszaken en interne communicatie. Samen met Marco Krijnsen was hij een aantal jaren verantwoordelijk voor de productie van het magazine Thuis in Scandinavië, met interviews en verhalen over het leven in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Hij en z'n gezin voelen zich thuis in Scandinavië, tussen de Noren en niet te vergeten op de veranda met het uitzicht waar je U tegen zegt: links de bergen, beneden in het dal de houten huizen van het dorp en rechts het fjord waar 's zomers de cruiseschepen voorbijglijden.

Andere boeken door Martin Vos

Over Marco Krijnsen

Marco Krijnsen (1965) is journalist/schrijver. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte van 1989 tot 2007 als verslaggever/redacteur voor de Twentsche Courant Tubantia en de GPD. Sindsdien schrijft hij als freelancer columns, blogs, verhalen, reportages en interviews voor verschillende media. Marco heeft daarnaast diverse boeken op z'n naam staan, waaronder 'IJzer en lef' (genomineerd voor Overijssels boek van het jaar) en 'Dossier Dinkelland' (hoe een bestuurscrisis een straatgevecht werd). Marco bezoekt regelmatig Scandinavië. Hij produceerde enkele jaren lang - samen met coauteur Martin Vos - het magazine Thuis in Scandinavië, met interviews en verhalen over het wonen en werken in Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Andere boeken door Marco Krijnsen

Inhoudsopgave

Over dit boek
COOL

Voorwoord
DEEL 1: PUUR NATUUR
-Leven van de wind
-Stil leven
-Het Deense wereldwonder
-Een specht in het echt
-Kou in de aanbieding
-De boom in
-Eerst een halfuurtje zweten
-Een zee aan mogelijk heden
-Groen als gras
-De duistere kant van het Noorden
-Mieren op je bord

DEEL 2: IEDEREEN IS GELIJK
-Hei Bjørnar
-Je kunt het dak op
-Geluk zit in de genen
-Buiten is het beter
-Het beste jongetje van de klas
-boeken van vlees en bloed
-Belasting? Graag!
-Kopenhagen op ooghoogte
-Cultuur op recept
-Fietsen zonder hangslot
-Mama aan de top

DEEL 3: CREATIEF KLIMAAT
-Crimineel goed
-De erfenis van koning Blauwtand
-Samen op een houten vlot
-Warme aandacht
-Functionele kunst
-De Zweedse hitfabriek
-Droombaan
-Het Noorse spaarvarken
-Een nieuw leven
-Naar de bodem
-Leuk om te werken

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cool - Wat wij kønnen leren van de Scandinaviërs