Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Online training

Design Thinking & Design Doing

voor Business Model Innovatie

Online training met Patrick van der Pijl

Online training met Patrick van der Pijl

Design Thinking & Design Doing

voor Business Model Innovatie

Uw docent

Patrick van der Pijl Patrick van der Pijl

Over deze online training

Door deze online training met Patrick van der Pijl ga je denken als een ontwerper en maak je van onzekerheid je nieuwe kracht.

Onze tegenwoordige wereld is uiterst complex en onzeker. Maar zowel complexiteit als onzekerheid bieden enorm veel kansen om je bedrijf of businessmodel te herzien. Misschien wel met als uitkomst een echte 'game-changer'. Ga mee op een ontwerpreis met voorbeelden uit de hele wereld! We laten zien hoe organisaties omgaan met onzekerheid, waarom de een razendsnel succesvol wordt en de ander ten onder gaat.

Aan het eind van deze online training beschik je over de tools, vaardigheden én de 'mindset' om Business Model Innovatie snel en praktisch toe te passen.

Thema’s
In de training word je meegenomen door zes stappen van de ‘Double Loop’. Hoe vaker en natuurlijker je hier doorheen beweegt, des te wendbaarder je wordt.

 1. Bereid je voor op je designreis.
 2. Ontwerp je visie.
 3. Begrijp je huidige business.
 4. Vorm nieuwe ideeën.
 5. Maak prototypes.
 6. Valideer je aannames.

Studieduur: 6 uur als je beide modules volgt.

 

Beide modules van deze online training komen zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Programma

Programma Deze online training bestaat uit twee aparte modules 'Design Denken' en 'Design Doen'. Deze modules zijn zowel wel los als samen te volgen. Module 1 - Design Thinking voor Business Model Innovatie In de module 'Design Thinking' leer je om te denken als ontwerper. Onzekerheid wordt jouw nieuwe wapen. Design Thinking draait om het verbeteren van de manier waarop je naar de wereld kijkt. Het is een leerbaar, herhaalbaar proces dat je gedisciplineerd moet doorlopen. En het mooie is: iedereen kan het gebruiken om zijn/haar businessmodel te innoveren. In zeven lessen ga je door het 'Double Loop Proces', de basis van Design Thinking. Je leert denken vanuit de klant. Aan de hand van interactieve oefeningen, praktijkvoorbeelden en succesverhalen ontwikkel je een design mindset en -werkwijze. Ben je er klaar voor? Module 2 - Design Doing voor Business Model Innovatie In de module 'Design Doing' ga je de basis van Design Thinking zélf toepassen. Door het gebruik van tools zoals het 'Business Model Canvas', het 'Context Canvas' en het '5 Bold Steps Vision Canvas' ga je jouw 'point of view' verder ontwikkelen. Je werkt nieuwe ideeën uit in prototypes en je valideert je ideeën met je klanten. In zeven lessen ga je ervaren hoe het Double Loop Proces voor jou werkt. Met pakkende verhalen, interactieve opdrachten en praktisch gereedschap word je een échte ontwerper. Let’s do it!

Docenten

Patrick van der Pijl
Patrick van der Pijl
Patrick is de oprichter en CEO van Business Models Inc., een internationaal strategie en innovatie designbureau. Patrick helpt multinationals, corporates, NGO’s, overheden en startups met het begrijpen, ontwerpen, “prototypen” en schalen van nieuwe business modellen voor exponentiële groei en impact. Patrick is auteur van de boeken Business Model Shifts, 6 nieuwe manieren voor waardecreatie en Ontwerp Betere Business: nieuwe tools, vaardigheden en mindset voor innovatie en strategie. Hij is ook de producer van de wereldwijde bestseller Business Model Generation waarvan meer dan 4 miljoen boeken zijn verkocht. Zijn bedrijf Business Models Inc. is de trotse winnaar van de Australian Good Design Pioneer Award en Amerikaanse Design Management Institute Award.

Video

Praktische informatie

Programma

Deze online training bestaat uit twee aparte modules 'Design Denken' en 'Design Doen'. Deze modules zijn zowel wel los als samen te volgen.

Module 1 - Design Thinking voor Business Model Innovatie

In de module 'Design Thinking' leer je om te denken als ontwerper. Onzekerheid wordt jouw nieuwe wapen. Design Thinking draait om het verbeteren van de manier waarop je naar de wereld kijkt. Het is een leerbaar, herhaalbaar proces dat je gedisciplineerd moet doorlopen. En het mooie is: iedereen kan het gebruiken om zijn/haar businessmodel te innoveren.
In zeven lessen ga je door het 'Double Loop Proces', de basis van Design Thinking. Je leert denken vanuit de klant. Aan de hand van interactieve oefeningen, praktijkvoorbeelden en succesverhalen ontwikkel je een design mindset en -werkwijze. Ben je er klaar voor?

Module 2 - Design Doing voor Business Model Innovatie

In de module 'Design Doing' ga je de basis van Design Thinking zélf toepassen. Door het gebruik van tools zoals het 'Business Model Canvas', het 'Context Canvas' en het '5 Bold Steps Vision Canvas' ga je jouw 'point of view' verder ontwikkelen.
Je werkt nieuwe ideeën uit in prototypes en je valideert je ideeën met je klanten. In zeven lessen ga je ervaren hoe het Double Loop Proces voor jou werkt. Met pakkende verhalen, interactieve opdrachten en praktisch gereedschap word je een échte ontwerper. Let’s do it!

Voorwaarden

Inschrijven en direct starten
Deze online training bestaat uit twee aparte modules die zowel los als samen te volgen zijn. De kosten per module bedragen €199,00 (excl. 21% btw). Wanneer u beide modules in een keer afneemt zijn de kosten €349,00 (excl. 21% btw). Na aanmelding kunt u direct starten. U heeft 1 jaar toegang tot de online training. 

U kunt de training volgen op uw smartphone, tablet of PC/laptop.

Meer deelnemers per organisatie?
Online trainigen worden door organisaties vaak ingezet om op een voordelige én efficiëntere manier grotere groepen werknemers te trainen. Uiteraard gelden interessante kortingen bij afname van meerdere licenties.

Patrick van der Pijl kan op verzoek een inleidende workshop verzorgen. Deelnemers kunnen de online training dan nog gemotiveerder starten met een beter resultaat tot gevolg.

Voor vragen hierover kunt contact met ons opnemen: Managementboek Academy. Tel 010-4731397.

Ook interessant voor u"

30 NOV
Seminar
Op dinsdag 30 november 2021 vindt het Jaarcongres Verandermanagement plaats. Samen met jou gaan we er een geweldig inspirerend LIVE event van maken met de allerbeste sprekers in een prachtig nieuw theater! Meer
650,-
10 DEC
Seminar
Succesvolle organisaties en ondernemingen van nu richten zich op waardecreatie en duurzaam ondernemen met de blik op de toekomst. Meer
595,-
12 JAN
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden