Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Incompany

Corporate storytelling

Het verhaal van uw organisatie

Incompany met Theo Hendriks, Eric van der Steen

Incompany met Theo Hendriks, Eric van der Steen

Corporate storytelling

Het verhaal van uw organisatie

Met...

Theo Hendriks Theo Hendriks
Eric van der Steen Eric van der Steen

Over dit incompanyprogramma

Elke organisatie heeft een verhaal. Een verhaal over verleden, heden en toekomst van de organisatie. Wie ben je, waar sta je voor en waar ga je voor? Dat verhaal is het kloppend hart van de organisatie.

Hoe maakt u dat verhaal en hoe vertelt u het zodanig dat managers, medewerkers en klanten het verhaal gaan doorvertellen? Hoe zorgt u ervoor dat alle betrokkenen een persoonlijk verhaal over uw organisatie vertellen? Kortom: hoe maakt u van uw organisatie een vertellende én een luisterende organisatie?

Het programma
We gaan aan de slag met het verhaal van uw organisatie. Een verhaal waarmee u uw publiek niet alleen in het hoofd, maar vooral ook in hart en handen weet te raken. Om daarmee de menselijke maat terug te brengen, verandering en vernieuwing te versnellen en vertrouwen in de toekomst te versterken. Organisaties met een eigen verhaal zijn sterke organisaties. Omdat ze vertellen wat ze doen, omdat ze doen wat ze vertellen.

De thema's
Het programma wordt opgebouwd rond een vijftal verschillende aspecten van corporate storytelling:

  1. De basics van corporate storytelling
  2. De held in jouw eigen verhaal
  3. Verhalen als versneller van verandering
  4. Training storytelling
  5. Het verhaal in de wereld zetten

Sprekers

Theo Hendriks
Theo Hendriks
Theo Hendriks is storyteller en partner bij Bex*communicatie. Daar richt hij zich op vraagstukken rond verandering, marketing en leiderschap. Het verwoorden en vertellen van het juiste verhaal speelt daarbij een belangrijke rol. In de afgelopen jaren schreef hij vele corporate stories waaronder die van de SVB, Leerdammer Company, Het Nederlandse Rode Kruis, ABN Amro, Havenbedrijf Rotterdam, Eneco, Martinair, Holland Bloemenland, Right To Play, Telfort, het Ministerie van Buitenlandse Zaken XS4ALL, VGZ, SIRE en SNS Bank. Daarnaast traint hij bestuurders, directeuren en managers van organisaties als Rabobank, Philips, ASR, Mars en KPN in het krachtig vertellen van hun eigen verhalen. Daarmee won hij in 2010 een European Excellence Award, in de categorie Change Communication. Ten slotte is Theo een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en verzorgt hij regelmatig seminars, gastlessen en masterclasses.
Eric van der Steen
Eric van der Steen
Eric van der Steen is verhalenverteller en initiator van The Story Telling Tribe. Hij is tevens artistiek leider van een hedendaags Theater Circus gezelschap Cirque Magnifique waarmee hij langs internationale podia reist. Eric is altijd op zoek naar verbinding en heeft talloze organisaties geholpen om hun verhaal op creatieve wijze te communiceren.

Video

Praktische informatie

Programma

De thema’s zoals die behandeld gaan worden:

1. De basics van corporate storytelling

We verkennen de mogelijkheden en valkuilen van corporate storytelling en schetsen de contouren van het verhaal van uw organisatie.

2. De held in jouw eigen verhaal

We maken kennis met ‘De reis van de held’ van de beroemde mytholoog Joseph Campbell. Met zijn model als kompas gaan we intensief aan de slag met ieders persoonlijke heldenreis en met de gezamenlijke heldenreis van de organisatie.

3. Verhalen als versneller van verandering

We gaan dieper in op de rol van verhalen bij verandering en de mogelijkheden die het verhaal van de organisatie biedt om die verandering te versnellen.

4. Training storytelling

Deelnemers betreden zelf het podium om hun persoonlijke verhaal rond de ambitie van de organisatie te maken en te vertellen. Het is een energieke, interactieve dag met persoonlijke feedback en praktische handvatten.

5. Het verhaal in de wereld zetten

Ter afsluiting verkennen we de tips & tricks om het verhaal van de organisatie via diverse kanalen in de wereld te zetten, en hoe we van managers, medewerkers en klanten echte vertellers kunnen maken.

Voorwaarden

De aard van incompany programma’s brengt met zich mee dat het lastig is om uitspraken over kosten te doen, voordat wij overleg met u hebben gehad. Veel wordt immers pas na een persoonlijk gesprek met u bepaald en ingevuld. Als wij weten wat uw wensen zijn, kunnen wij een gerichte offerte maken.

Als u ons een email stuurt, nemen wij de volgende werkdag contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook: 010-4731397.

LOCATIE
Vaak beschikt de opdrachtgever over een geschikte locatie. Wij adviseren u echter graag bij een eventuele keuze voor een externe locatie. Desgewenst regelen wij dit helemaal
voor u.

Ook interessant voor u"

19 SEP
Seminar
Op 19 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over toekomstbestendig leiderschap: Future Focused Leadership. Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden