Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Incompany

Agile organiseren

Soepel en snel reageren op veranderingen

Incompany met Rini van Solingen, Mike Hoogveld, Eelco Rustenburg

Incompany met Rini van Solingen, Mike Hoogveld, Eelco Rustenburg

Agile organiseren

Soepel en snel reageren op veranderingen

Met...

Rini van Solingen Rini van Solingen
Mike Hoogveld Mike Hoogveld
Eelco Rustenburg Eelco Rustenburg

Over dit incompanyprogramma

Verandering en versnelling zijn de kernwoorden van deze tijd. Ook in ons werk lijkt verandering de enige constante te zijn. Nieuwe technologieën komen op, de levenscyclus van producten wordt korter, machtsverhoudingen tussen bedrijven verschuiven en consumentengedrag is steeds lastiger te voorspellen... Al met al een complexe cocktail van zaken die elkaar ook nog eens beïnvloeden.

Wat vraagt dat van organisaties? In de eerste plaats dat zij zo ingericht worden dat ze snel kunnen reageren op veranderingen, oftewel ‘agile worden’, zodat bijvoorbeeld de tijd tussen een idee en een verkoopbaar product zo kort mogelijk is. Maar dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan.

Organisaties moeten dus veranderen. Niet cosmetisch, maar fundamenteel. Wendbaarheid, ‘responsiveness’ en ‘agility’ moeten in het bedrijfs-DNA verankerd worden. Dat vereist ondermeer een andere manier van omgaan met stakeholders, het voortdurend toetsen wie de concurrent is, een herziening van het proces van product development, anders plannen, anders communiceren... Kortom: anders organiseren.

Het programma
Dit programma omvat vier bijeenkomsten. Het streven is om tenminste één van deze sessies te laten plaatsvinden bij een organisatie die een presentatie zal geven over zijn eigen agile transformatie.

Sprekers

Rini van Solingen
Rini van Solingen
Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven.
Mike Hoogveld
Mike Hoogveld
Mike Hoogveld is een veelgevraagd spreker en gastdocent op het gebied van toekomstbestendigheid. Hij deed aan Nyenrode promotieonderzoek naar de vraag wat succesfactoren zijn van toekomstbestendige organisaties.
Eelco Rustenburg
Eelco Rustenburg
partner Blinklane, auteur van o.a. 'De kracht van Scrum'

Praktische informatie

Programma

De thema’s zoals die behandeld gaan worden:

1. De gevolgen op  strategievorming

Heeft Agile invloed op strategievorming? Of: kan strategievorming ook Agile? In een snel veranderende omgeving is wachten en nadenken niet effectief. Voor je het weet is alles al weer veranderd. Daarom is ‘doen’ het credo. Van doen leer je meer dan van nadenken. Eerst doen, dan toetsen maakt dat strategievorming er totaal anders uitzien. Op hoofdlijnen maak je keuzes en dan toets je of die keuze werkt. Trial and error.

2. Welke management- en  leiderschapsstijlen kies je?

Agile legt de operationele keuzes op het uitvoerende niveau. Detailbeslissingen kunnen het best genomen worden door hen die er verstand van hebben en dicht op de klant zitten. Dit vraagt een andere manier van leidinggeven, namelijk faciliterend leiderschap. Leiders moeten visie verwoorden, kaders en richting geven, maar daarnaast vooral teams de mogelijkheid geven om zelf uit te zoeken en te doen. En je moet er zijn als ze hulp nodig hebben. Dus leidinggeven als een imker en niet langer als een herder.

3. Hoe maken we de hele  organisatie agile?

Agile werken begint vaak op een afdeling. Op enig moment moet je kiezen om wel of niet integraal Agile te gaan werken. Als daarvoor gekozen wordt, vraagt dat om een ‘top-down’ verandering, waarbij in de hele organisatie autonome, multidisciplinaire teams gaan werken. Dat moeten ook de ondersteunende functies zoals HR, Finance en marketing veranderen. De totale implementatie van Agile gaat stapsgewijs, ook via trial and error. Doen wat werkt. Agile dus.

4. Hoe bouw je een echte  ‘responsive enterprise’?

Agile is meer dan zelfsturende teams die iteratief werken. Meer dan vaste ‘timeboxes’, dagelijkse meetings en verregaande automatisering. De hele organisatie moet een ‘responsive enterprise’ worden. Zo’n organisatie is transparant en experimenteert doorlopend. Het zijn mini bedrijven die binnen hun klantgebied, product of dienst, verantwoordelijk zijn voor winst of verlies. Toekomstmuziek? Wie om zich heen kijkt ziet dat veel bedrijven zich al zo hebben georganiseerd. Integrale wendbaarheid als primaire strategie.

Voorwaarden

De aard van incompany programma’s brengt met zich mee dat het lastig is om uitspraken over kosten te doen, voordat wij overleg met u hebben gehad. Veel wordt immers pas na een persoonlijk gesprek met u bepaald en ingevuld. Als wij weten wat uw wensen zijn, kunnen wij een gerichte offerte maken.

Als u ons een email stuurt, nemen wij de volgende werkdag contact met u op. Bellen kan natuurlijk ook: 010-4731397.

LOCATIE
Vaak beschikt de opdrachtgever over een geschikte locatie. Wij adviseren u echter graag bij een eventuele keuze voor een externe locatie. Desgewenst regelen wij dit helemaal
voor u.

Ook interessant voor u"

20 JUN
Seminar
Op 20 juni 2024 vindt voor de 9e keer Het Grootste Kennisfestival van Nederland plaats in Deventer. Met als thema: Innovatief Organiseren. Meer
796,-
20 JUN
Seminar
Op 20 juni 2024 vindt voor de 9e keer Het Grootste Kennisfestival van Nederland plaats in Deventer. Met als thema: Innovatief Organiseren. Meer
219,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden