Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Irene en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 9 juli 2020 | 1-2 minuten leestijd
Freds keuze:
Hoe God verdween uit Jorwerd: ik heb dit boek 24 jaar te laat gelezen. Wat krijg je met deze uitgave een goed beeld van de veranderingen op het platteland en in de dorpen in de 20e eeuw. Veranderingen die wereldwijd een duidelijke parallel vertonen, worden beschreven vanuit het gezichtspunt van één dorp, Jorwerd. Dat moet je maar kunnen en Geert Mak kan het. In een ruk uitgelezen.
Irenes keuze: Ik, Elton John vertelt het verhaal over hoe het verlegen jongetje Reginald Dwight transformeerde tot de 23-jarige ster die het publiek tijdens zijn eerste Amerikaanse tournee verbijsterde met zijn felgele tuinbroek en een handstand. De armoe van de lagere arbeidersklasse waarin Elton opgroeide, heeft hem gevormd. Hij heeft keihard moeten werken om ontdekt te worden. Zijn vriendschappen met John Lennon, Freddie Mercury en George Michael, de excessen rond zijn verslavingen maar ook hoe hij weer clean werd en eindelijk zijn grote liefde vond. Een warm en oprecht levensverhaal vol met humor, mislukkingen en successen.

Marjans keuze:

Nog zo’n prachtige klassieker: Madame Bovary van Gustave Flaubert. Het verscheen in 1856 maar is wat thematiek betreft een boek van deze tijd. Emma, getrouwd met de goedmoedige plattelandsdokter Charles Bovary, raakt teleurgesteld in haar huwelijk en uiteindelijk, na verschillende buitenechtelijke relaties, ook in de liefde. Een leven vol illusies wordt haar tenslotte fataal... Dik anderhalve eeuw na verschijnen nog steeds een verhaal om je volledig in onder te dompelen.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.
Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden