Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - Wat is kunst, wat is poëzie en wat zal ik eens koken vandaag?

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Fred, Liza en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 4 februari 2021 | 1-2 minuten leestijd

Freds keuze
Een meisje stelt een simpele vraag: ‘Wat is kunst?’ Laat het dan maar aan Ted van Lieshout over om aan die vraag invulling te geven. Hij geeft haar een eiland om het antwoord te vinden op de vraag wat kunst nu eigenlijk is. Met een leuk vraag- en antwoordspel ter inleiding van ieder kunstwerk passeren in de breedste zin van het woord allerlei kunststromingen en kunstvormen. Zo krijg je in dit bijzondere en mooi vormgegeven boek uitleg over een groot aantal kunstwerken. Wat is kunst? Begin een eiland… is zeker niet alleen voor de jeugd geschreven, nee, dit is een boek voor alle leeftijden.

 

Liza’s keuze
De titel bereidt je al voor: wat ga ik vanavond koken, en… hoe kook ik dat dan? Dit zware kookboek What to Cook and How to Cook it met prachtige omslag nodigt uit om door te bladeren. Elk recept staat stap voor stap beschreven in tekst, maar ook in beeld. Heldere foto’s laten je zien hoe je het gerecht op tafel krijgt. Van hoofdgerechten tot heerlijke bijgerechten, en mijn favoriet: desserts & gebak. Zo legde Jane Hornby mij vorige week nog uit hoe ik “from scratch” een heuse citroenvlaai op tafel tover! Bonus: mijn vriend is ook erg blij met dit boek.

Marjans keuze
Ellen Deckwitz is helemaal bestorven van poëzie. Én ze heeft een uitermate soepele pen. Die combinatie heeft als resultaat dat ze enorm aanstekelijk kan schrijven over dichtkunst. Dit gaat niet over grasmaaien heb ik dan ook in een adem uitgelezen: wat een humor, wat een plezier, wat een genoegen. Niks elitair gedoe, die poëzie… Gewoon een voor iedereen toegankelijke kunstvorm. Als je maar even weet waar je op moet letten en dat je écht niet alles in een keer hoeft te begrijpen. Ellen Deckwitz legt in dit boek poëzie open voor iedereen die er met een lichte huiver tegenaan kijkt. Lees het en je bent verkocht.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden