Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Brandhacking - 7 cruciale inzichten om je merk onmisbaar te maken

Met Brandhacking maakt merkstrateeg Stef Verbeeck je wegwijs in zeven manieren om je merk onmisbaar te maken, ook zonder te vervallen in hip jargon en het uitgeven van fortuinen aan marketingcampagnes. In zijn preview vertelt hij over zijn boek.

Stef Verbeeck | 1 juni 2021 | 3-4 minuten leestijd

Als merkstrateeg ben ik al twintig jaar aan een queeste bezig. En overal waar mijn queeste mij voert, verspreid ik als een ware evangelist hetzelfde verhaal: investeer in je merk, het is je meest waardevolle bezit.

Elke dag kom ik sterke ondernemers tegen en spreek ik met marketingmedewerkers die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. Zonder uitzondering willen ze met hun merk impact hebben - op hun klanten, op hun aandeelhouders en op elkaar. Maar vanuit mijn geprivilegieerde positie als externe consultant zie ik ook met welke uitdagingen deze merken geconfronteerd worden. Ik constateer dat veel - overigens inherent solide - bedrijven moeite hebben om de verwachtingen van hun markt voor te blijven en dat ze worstelen met het kantelpunt waarop ze zich praktisch allemaal bevinden. Ze voelen aan dat hun klanten andere behoeften en verwachtingen ontwikkelen, maar hebben het vaak moeilijk om daar adequaat op in te spelen. De druk is over het algemeen bijzonder hoog, de budgetten om duurzame verandering te realiseren, doorgaans te klein.

Nog te weinig organisaties realiseren zich dat hun merk goud waard is, of dat in elk geval zou kunnen zijn. Ze zijn zich te weinig bewust van de unieke troef die ze in handen hebben om een blijvende impact te maken op de wereld. Soms lijken ze zelfs vastgeroest in achterhaalde denkpatronen of zijn ze zelfs wantrouwig om veranderingen te realiseren uit angst dat ze geen antwoord hebben op de onvermijdelijke pijnpunten. Ze investeren amper in hun merk omdat ze branding als een kostenpost beschouwen in plaats van als een inspanning die het verschil betekent tussen overleven en groeien.

Mijn queeste is er dus een van hoop geworden, hoop dat ik zo veel mogelijk mensen overtuigd krijg van de waardevolle tools die ze ter beschikking hebben. Doordachte branding is volgens mij in de meeste gevallen immers de oplossing voor alle uitdagingen waarmee organisaties vandaag geconfronteerd worden. Branding helpt je omzet verhogen, op korte en langere termijn. Branding helpt de juiste mensen aantrekken voor je organisatie. Branding helpt je een autoriteit te worden die vertrouwd wordt en het nieuws bepaalt. Branding helpt belevingen ontwikkelen waarvoor klanten terugkomen en die ze verder vertellen aan anderen. Branding helpt je marketingkosten beperken en de resultaten ervan duurzaam te vergroten. Branding helpt je om een duidelijk onderscheid te formuleren ten opzichte van concurrenten. Branding helpt je onmisbaar worden.

Mijn boek Brandhacking zet je dan ook op weg om je merk te hacken, om er meer uit te halen dan gisteren. Het heeft tot doel je te laten inzien dat je merk geen prijzig onderdeel is van je marketingstrategie, maar wel een evoluerend organisme waarin je moet investeren om sneller resultaat te boeken. Ik wil je inspireren en aanzetten tot actie die rendeert, door je bewezen methodes, interessante cijfers en slimme strategieën voor te leggen en de vele opportuniteiten ervan voor je merk bloot te leggen.

Aan de hand van zeven welomlijnde en uitgebreid beproefde inzichten (of hacks, zo je wilt) zal ik je bewijzen dat actief met je merk aan de slag gaan een uitstekende zet is. Ik ga op basis van concrete actiepunten met je delen wat ik ook aan klanten uitleg, namelijk dat je merk de sleutel is tot je succes als je bereid bent het op te waarderen tot de belangrijke strategische asset die het eigenlijk zou moeten zijn. Dat is voor alle duidelijkheid geen lepe marketingtruc, maar een filosofie die elke hedendaagse professional zou moeten omarmen.

Over Stef Verbeeck

Stef Verbeeck is vennoot en senior image consultant bij het Antwerpse reputatiebureau Twizted Imagebuilding. Naast zijn adviezen aan kmo's en multinationals omtrent het ontwikkelen van hun merken, geeft hij ook lezingen en trainingen over onder andere personal branding, sociale media en netwerken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden