Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Het begint in de zandbak - Een boek over succes, talent en geluk vanuit je eigen DNA

Uit onderzoek blijkt dat je meer geluk ervaart en energie krijgt als je je talenten inzet. In ‘Het begint in de zandbak’ dagen we je uit om je eigen talenten op een nieuwe manier te ontdekken door terug te gaan naar de zandbak. Het is onze missie om zo geluk als een olievlek te verspreiden.

Helga de Boer en Trea ten Kate | 14 april 2023 | 2-3 minuten leestijd

Ons boek gaat over de door ons ontwikkelde BESTING®-methode. Saai? Helemaal niet. Zweverig? Verre van dat, wij houden ervan dingen concreet en praktisch te maken. Met de BESTING-methode onderzoek je wat succes voor jou persoonlijk betekent en analyseer je je eigen talenten. Je onderzoekt op welke momenten in je leven je de tijd om je heen vergat en helemaal opging in je werk, spel, hobby, sport of andere activiteiten.

Talenten in kaart brengen

De volgende stap is ontdekken wat je nodig hebt om je talenten in te zetten. Dat doen we aan de hand van de 7 BESTING-thema’s. De praktische uitleg van de methode en de prikkelende vragen in het boek, zetten je aan het denken en helpen je om je eigen talenten in kaart te brengen en tot bloei te laten komen. De methode is individueel toepasbaar, maar biedt ook belangrijke handvatten voor iedereen die met aandacht voor individuele talenten het beste uit zijn of haar team wil halen, zoals HR- en loopbaanadviseurs, managers, teamleiders en ondernemers.

Echte verhalen

De praktische uitleg, tips en vragen vullen we aan met de verhalen van bijzondere mensen die niet altijd op de voorgrond treden, maar daarom niet minder inspireren. Mensen die, soms tegen de stroom in, op zoek zijn gegaan naar hun natuurlijke talenten, van het geplaveide pad afstapten om te doen waar ze wel energie van kregen en die beloond werden door hun eigen succes. De verhalen in het boek gaan niet over materieel succes. Het gaat over energie, flow, iets betekenen voor een ander of voor de maatschappij, echt plezier en geluk ervaren in wat je doet, in je werk en privé. Al deze mensen hebben ons geïnspireerd. Wij hopen dat hun verhalen en onze methode ook jou inspireren en eraan bijdragen dat er ook bij jou een vlammetje oplaait. Pay it forward, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Als jij eenmaal straalt op jouw manier, ben jij degene die inspireert en daarmee iets moois ontketent.

Zandkastelen bouwen

Al in de zandbak begon onze reis op een natuurlijke manier. Helga was degene die de grote lijnen uitzette, had altijd een idee, groots, met wegen en grachten. Trea richtte zich op de details en maakte het mooier. Samen bouwden we de mooiste kastelen die opvielen en nooit omvielen. We hadden plezier, werkten intuïtief samen en de tijd vloog voorbij. In 2019 begonnen wij ons bedrijf. We verzorgen workshops, workations en presentaties rondom de thema's talent(ontwikkeling) en (werk)geluk. Wij doen dat op de mooiste locaties in binnen- en buitenland waar het de deelnemers aan niets ontbreekt. Daarmee volgen we ons eigen pad, zetten onze eigen talenten in en dat blijkt verrassend overeen te komen met wat we in de zandbak al deden. Het geeft een geluksgevoel dat we iedereen gunnen. Bij elk thema in dit boek lees je ook een persoonlijk verhaal dat ons heeft geleid tot waar we nu zijn. Daarmee is dit boek ook een ode geworden aan een levenslange vriendschap.

Over Helga de Boer

Helga de Boer is een ondernemende maker en ontdekker. Zij is adviseur, trainer en coach in de informatietechnologie en psychologie.

Over Trea ten Kate

Trea ten Kate is een verhalenverteller met lef, zij is schrijver, communicatieadviseur en trainer. Zij studeerde journalistiek en deed onderzoek naar de effecten van de kantoortuin.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden