Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Hoe vind ik mijn flow?

‘Hoe vind ik mijn flow?’ Die vraag kreeg Eric Mijnster na een voorstelling. De vraag werd een trouwe reisgenoot en leidde tot deze praktische gids voor een leven in flow. Met een duidelijk stappenplan, verhelderende oefeningen en tot de verbeelding sprekende anekdotes neemt Eric je mee op reis: jouw reis. In zijn preview vertelt hij over zijn boek.

Eric Mijnster | 25 augustus 2023 | 2-3 minuten leestijd

Elk half jaar speel ik mijn voorstelling Het geluksgevoel voor internationale studenten en docenten van Fontys Pulsed. Gedurende de voorstelling ligt er een hoepel op het podium. Op een gegeven moment spring ik erin, ‘in het diepe’, door de spanning heen, mijn visioenen achterna. Maar tot mijn verbazing val ik niet. Het diepe blijkt niets anders dan een hoepel op de grond.

Na afloop vraag ik aan de mensen in het publiek wie er een droom heeft, iets voor zich ziet, een stap wil zetten in een bepaalde richting. De laatste keer stak een jonge vrouw haar hand op. Ze wilde zingen en piano spelen en zo haar eerste eigen nummer opnemen. Ze kwam naast me staan op het podium en sprong in het diepe. Een staande ovatie volgde.

Haar moeder zocht me een dag later op via LinkedIn, bedankte me en schreef ‘dat ze het spannend vond om te springen’ en ‘dat het haar thuis zichtbaar ruimte had gegeven dat ze zelf de stap naar haar droom durfde te zetten.’

Na de voorstelling praatte ik na met een aantal studenten. Eén jongeman bleef opvallend stil op zijn stoel zitten. Ik zag de tranen in z’n ogen tijdens de voorstelling en ik was nieuwsgierig naar wat er in hem omging. Enkele minuten later stond hij op en kwam hij naar me toe: ‘Het lijkt me zo mooi om op een festival mensen aan te spreken, maar de stemmen in mijn hoofd zorgen ervoor dat ik niet op iemand af stap. Wat kan ik doen?’

We spraken over wat er vanbinnen gebeurt op zo’n moment. De sfeer ontspande een beetje. Toen vroeg ik hem: ‘En wat doe je nu dan?’

De verbazing was van z’n gezicht af te lezen. Een grijns volgde. Hij was inderdaad op iemand afgestapt om ermee in gesprek te gaan. Zonder het te weten was hij, net als de jonge vrouw, in het diepe gesprongen. Zichzelf bevrijdend van de spoken die om zijn hartenwens heen zweefden.

Iedereen heeft dromen. Iedereen heeft iets waarvan zijn hart sneller gaat kloppen. Iedereen gaat ergens van aan. Ook iedereen heeft de keuze om daar iets mee te doen. Je bent het meest jij als je leeft in lijn met je stem van binnenuit.

Weet jij waar je enthousiast van wordt? Weet jij wat je écht wilt? Lukt het je om dat vorm te geven? Hoe vrij voel je je om daar daadwerkelijk iets mee te doen? Herken je het verschil tussen de stem van binnenuit en de stemmen in je hoofd? Hoe ga je om met de stemmen in je hoofd die jouw authentieke verlangens in de weg staan?

Hoe vind ik mijn flow? helpt je om antwoorden te vinden op die vragen. Bovendien moedigt het boek je aan om er daadwerkelijk iets mee te doen.

En ik? Ik sta juichend langs de kant, want ik weet dat je het kan. Ik ben supporter van jouw eigen weg.

Over Eric Mijnster

Eric Mijnster schrijft, maakt en deelt recht vanuit het hart. Zijn voorstellingen en creaties zijn brandstof voor je innerlijke vuur en dragen de boodschap dat je mag zijn zoals je van nature bent. Met zijn nieuwe boek 'Hoe vind ik mijn flow?' neemt hij je mee op reis: jouw reis. Eric wijst je de weg, zonder te vertellen waar je heen moet gaan.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden