Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Nee het nieuwe ja

Iets toezeggen. We doen dat vaak al te makkelijk. Tegen je collega, je partner of je kinderen. ‘Ja’ op een vraag en te vaak om er maar gewoon van af te zijn. Of omdat een ‘nee’ de wedervraag ‘waarom niet?’ en een mogelijk conflict uitlokt.

Bertrand Weegenaar | 16 juni 2015 | 1-2 minuten leestijd

De waaromvraag geeft al aan dat ‘ja’ het natuurlijke en verwachte antwoord is. Zelden vraag je bij een bevestigend ‘ja’ om een waarom. Dat zou misschien wel eens goed zijn om te doen want dan weet je meteen het motief waarom iemand iets voor je doet.

Nee zeggen, het gebeurt gewoon weinig. Ik betrap me er zelf ook te vaak op en dan zit ik weer wat te doen waarvan ik denk ‘moet dat nou?’ of ‘hoe kom ik hier vanaf!’ In De kracht van het NEE! van James Althucher en Claudia Azula Altucher pellen de auteurs het nee leren zeggen op meerdere niveaus af. Het boek heeft een sterk spirituele inslag met wat mindfulness. Een vleugje The Secret ook wel.

Aan het denken word je wel gezet en slimme manieren om NEE te organiseren zitten ook in het boek. Bewust nee zeggen is gelijk gemotiveerd ja zeggen. Om negativiteit kwijt te raken, creativiteit in je leven de ruimte te geven en vooral je eigen leven op een hoger niveau te brengen. Daar kun je vandaag mee beginnen. Door dit boek te lezen of gewoon wat vaker stil te staan bij de vragen die je stelt en de antwoorden die je geeft.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

James Altucher, Azule Altucher, Claudia
De kracht van het NEE

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden