Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Geluk is deprimerend - dé gids naar duurzaam geluk

Het streven naar geluk heeft niet alleen maar mooie gevolgen, aldus Wassili Zafiris in zijn nieuwste boek Geluk is deprimerend. Het blijkt dat onze zoektocht naar geluk, succes, beter en mooier bij een steeds groter wordende groep mensen leidt tot een chronisch gevoel van ontevredenheid en zelfs depressie. Een preview.

Wassili Zafiris | 10 januari 2017 | 3-4 minuten leestijd

Veel mensen proberen met zelfhulpboeken, goeroes, cursussen, coaches, psychologen en uiteindelijk zelfs met psychiaters dat ‘ultieme’ in hun leven te krijgen. Zonder resultaat. Omdat we zoeken naar het verkeerde … In Geluk is deprimerend help ik je aan de hand van 7 oefeningen om jezelf te bevrijden van neerslachtigheid en bied ik je een manier aan om werkelijk levensgeluk te kunnen en te blijven ervaren.

In Geluk is deprimerend geef ik een holistische kijk op geluk én depressie. Het gaat in op uiteenlopende aspecten, zoals: de invloed van reclame en marketing op ons geluksdenken, de woorden die geluksvogels en pechvogels gebruiken, de medische benadering van depressie en een nieuwe kijk op hoe je levenslust kunt ervaren. In dit boek geef ik antwoorden op vragen over geluk en depressie. Wat leert ons geluksdenken ons over het ontstaan van somberheid? Hoe kan geluk ons ongelukkig maken? Wat is depressie eigenlijk? Hoe ontstaat het? Hoe ziet de ‘binnenwereld’ eruit van een neerslachtig persoon? Want verassend genoeg blijkt ‘geluk’ beter begrepen te kunnen worden vanuit het gezichtspunt van neerslachtigheid.

Drie delen: Geluk, Depressie, Levenslust

In negentien toegankelijke hoofdstukken verdeeld over drie delen ontrafel ik wat er allemaal speelt bij geluk en neerslachtigheid en wordt duidelijk welke dimensies een rol spelen in onze gevoelens van onvrede.

In het eerste deel Geluk leg ik uit hoe ons huidige manier van streven naar geluk is ontstaan en wat de negatieve gevolgen van deze (onbewuste) gelukszoektocht zijn. Je ontdekt dat we het verkeerde zoeken en dat ‘gewoon gelukkig willen zijn’ helemaal niet zo gewoon is als we denken. Je ontdekt wat ‘de taal’ van geluk is en hoe ons taalgebruik je gelukkig of ongelukkig kan maken. Je leert welke definitie van geluk jouw kansen op een gelukkig leven aanzienlijk vergroten.

‘In Nederland geven een miljoen mensen aan depressieve gevoelens te hebben.

Depressie, de griep van de 21e eeuw!’

In het tweede deel Depressie geef ik je een geheel nieuwe kijk op wat depressiviteit is, hoe het ontstaat en waarom zoveel mensen daar in vast kunnen zitten. Ik leg uit wat we weten over depressie en hoe onze manier van denken over depressiviteit beïnvloed is door de medische benadering van deze gevoelens. Ik leg de aannames die ten grondslag liggen aan onze huidige benadering van neerslachtigheid bloot en laat zien hoe inaccuraat en belemmerend deze zijn. Je zal ook leren hoe de wereld eruit ziet door de ogen van een neerslachtig persoon en waarom het zo belangrijk is om dat te weten. Er zal een wereld voor je open gaan, niet alleen over depressie maar ook over wat geluk nu werkelijk is.

In het laatste deel Levenslust neem ik je stap voor stap mee van ontevredenheid en neerslachtigheid naar levenslust. Aan de hand van 7 oefeningen leer ik je ervaren hoe je in de duisternis weer licht laat schijnen. Je leert de nieuwste verandertechnieken, gebaseerd op 10 jaar onderzoek, om stap voor stap jouw innerlijke wereld bloot te leggen en te veranderen.

Wassili Zafiris (1964) is internationaal trainer, coach, onderzoeker, auteur, spreker en dé specialist in persoonlijke verandering. In de 4-daagse training Depressie en levenslust gaat Zafiris dieper in op de principes uit Geluk is deprimerend en begeleidt hij je in jouw transformatieproces.

Over Wassili Zafiris

Wassili Zafiris, geboren in 1964, is toonaangevend op het gebied van persoonlijke- en organisatorische ontwikkeling. Met meer dan 25 jaar ervaring heeft hij zijn expertise in het faciliteren van transformatieve processen voor individuen en internationale organisaties in ruime mate bewezen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden