Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Deense, geniale en rebelse vrouwen

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Monique, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 25 maart 2021 | 2-3 minuten leestijd

Moniques keuze
Ik heb meerdere vriendinnen die me dierbaar zijn. Eén wees me op het boek De geniale vriendin van Elena Ferrante, deel 1 van de Napolitaanse romans. Daarbij vertelde ze me dat er ook een tv-serie van zou komen maar dat het op  een set zou worden opgenomen. Wij waren toch heel snel in Napels. Het was er te heet en alles maakte er lawaai; het zong, toeterde, gilde, holde, gebaarde, reed scooter of werkte aan weg of gebouw. Lees dit boek om te beseffen hoe je vriendin je stimuleert, zij maakt je groter dan je denkt dat je bent, zij weet wie je bent: dát is je geniale vriendin. (En kijk daarna naar de verfilming: https://www.npostart.nl/speellijst/de-geniale-vriendin-seizoen-1.)

Karins keuze
Een misleidende titel: een boek dat over bijzondere vrouwen gaat is écht niet alleen voor meisjes. Mijn zoon (bijna 7) opende Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes en herkende Rocky meteen van Wie is de Mol?. Nu weet hij dat zij een stoere voetbalster is en over de hele wereld straatvoetbaltoernooien organiseert voor kinderen. In dit nieuwe boek in de reeks staan nog 99 andere bijzondere Nederlandse vrouwen, met hun inspirerende verhaal. Denk aan Bibian Mentel, Jacoba van Beieren, Nikkie de Jager en Noraly Beyer. Divers en van alle tijden. Een verhaal op één pagina, elk voorzien van een prachtig portret door 48 Nederlandse illustratoren. 

Marjans keuze
Tot vorig jaar kende vrijwel niemand in Nederland de Deense schrijfster Tove Ditlevsen (1917-1976). Maar afgelopen najaar verscheen haar autobiografische Kopenhagentrilogie uit 1967 voor het eerst in een Nederlandse vertaling: Kindertijd, Jeugd en Afhankelijkheid. Stuk voor stuk juweeltjes die je achter elkaar uitleest, ondanks de somberte, de duisternis en het verdriet in haar leven. Want allemensen... je zal toch voor je dertigste al aan je derde huwelijk bezig zijn en kampen met een verslaving aan pijnstillers. En toch was ze al jong een succesvol schrijfster met verschillende dichtbundels en romans op haar naam die een kleurrijk beeld geven van het leven in Denemarken voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Maar vooral van haar eigen treurige en moeizame bestaan, dat ze prachtig heeft beschreven. Gelukkig nu ook toegankelijk voor de Nederlandse lezer.

Lees!!
Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden