Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Geld verdienen met IT

De positieve kanten van IT blijven helaas vaak onderbelicht. De perceptie van veel organisaties dat IT voornamelijk complex, problematisch en duur is, blijft hardnekkig. En dat terwijl IT in de afgelopen decennia organisaties juist heeft verbeterd en geweldige groeimogelijkheden heeft verschaft. Jacco Paul Schonewille is de auteur van Geld verdienen met IT. Een preview:

Jacco Paul Schonewille | 25 juni 2021 | 2-3 minuten leestijd

Ik ben schizofreen als het gaat over IT. Enerzijds ben ik super enthousiast over de mogelijkheden van technologie en de resultaten die ik heb bereikt bij organisaties. Anderzijds ben ik behoorlijk gefrustreerd over de kennis en houding die binnen organisaties bestaan. Waarom maken organisaties iedere keer dezelfde fouten en waarom denkt iedere CEO of CFO toch dat ze IT-expert zijn? Ik bedoel dit zeker niet arrogant, ik houd me tenslotte ook verre van het opstellen van jaarrekeningen en het uitvoeren van marketing acties. Als je, zoals ik, al meer dan 25 jaar bezig bent met het verbeteren van IT binnen organisaties en je hebt een internationaal promotieonderzoek gedaan over de rol van IT bij overnames en fusies, dan heb je volgens mij enig recht van spreken.

Ik ben ervan overtuigd dat IT ingezet moet worden om het rendement van uw organisatie te vergroten. Laten we IT dicht bij de kern van een organisatie houden en het niet afdoen als kostenpost, kunstje of facilitaire aangelegenheid. In het boek ‘Geld verdienen met IT' heb ik geprobeerd om op een begrijpelijke manier complexe IT-onderwerpen te behandelen en wordt aangegeven wat wel werkt en wat niet. Een boek dus voor mensen met weinig IT-kennis.

U vraagt zich misschien af waarom ik het dan niet ‘IT voor dummies' heb genoemd? Twee redenen. Allereerst geloof ik dat een dummy sowieso niet de doelgroep is voor dit boek. Het boek is voor slimme professionals die van mening zijn dat IT nog één van de weinige onderdelen is waar je als organisatie een verschil mee kan maken. De tweede reden, het boek is niet bedoeld om er IT-expert mee te worden maar om met IT uw eigen expertise verder te ontwikkelen en uw effectiviteit te vergroten.

In het boek worden nagenoeg alle IT-onderwerpen behandeld die in een organisatie een rol moeten spelen. In dat opzicht kan ik me voorstellen dat het lezen ook wat kopzorg bezorgt, het is simpelweg wel heel veel. Ik probeer daarom ook door aansprekende praktijkvoorbeelden en grappige metaforen de lezer geïnteresseerd te houden. Als u het boek gaat lezen hoop ik dat u dit kan beamen. Sowieso nodig ik u uit om met mij in contact te treden over het boek. Ik doe niets liever dan praten over IT en dingen helder te maken, daar verdien ik tenslotte mijn geld mee.
Tussen haakjes: we hebben, op basis van dit boek, een leergang ontwikkeld in 7 modules. In de leergang leggen we uit hoe u de kosten en baten van IT in kaart brengt en hoe u het rendement verhoogd.

Ik merk dat ik alweer op mijn schrijversstoel zit, ik ga daarom afronden. In het boek staan tientallen adviezen en tips hoe u enerzijds geld kan besparen en anderzijds meer geld kan binnenhalen. In het laatste hoofdstuk worden 10 concrete acties benoemd waarvan ik in de honderden projecten die ik gedraaid heb, een bewezen resultaat heb gezien.

Een voorbeeld: implementeer minder, korter en kleiner. In het boek wordt uitgelegd waarom en wat het oplevert. Veel plezier met het lezen en ik hoop u na het lezen nog te ontmoeten!

Over Jacco Paul Schonewille

Dr. Jacco Paul Schonewille MITM is gepromoveerd (TU Delft) op de rol van IT binnen organisaties en in het bijzonder bij fusies en overnames. Met een brede blik op mens en IT en met meer dan dertig jaar ervaring realiseert hij IT-verandertrajecten binnen nationaal en internationaal opererende organisaties. Hij is daarnaast actief als trainer en methodiek ontwikkelaar.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden