Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Jan ter Bogt

‘Mensen hebben recht op leiding’

Onderstroommanagement van Jan ter Bogt en Siets Bakker is een opvallend nieuw boek waarin ze systemisch werken naar de praktijk brengen: voor doeners en makers. De onderstroom aanvoelen en weten wat er speelt is zelf immers ook vooral een kwestie van ‘Gewoon doen’. Aldus Jan ter Bogt die te gast is in podcast De Boekenpraktijk.

Karin de Zwaan | 27 januari 2022 | 1-2 minuten leestijd

Een basisgedachte uit Onderstroommanagent is dat inhoudelijke successen een onvermijdelijk gevolg zijn van goed georganiseerde verbindingen. Volgens de auteurs zijn de successen zijn zelfs vaak groter en veelomvattender dan je vooraf had kunnen bedenken. Andersom als er symptomen zich tonen in het bedrijf, denk bijvoorbeeld aan een hoog ziekteverzuim, dan is dat een alarmbelletje dat er iets mis is in de onderstroom. Je moet uitzoomen om te ontdekken waar dat vandaan komt.

In deze aflevering geeft Jan ter Bogt verschillende handvatten om uit te kunnen zoomen. Welke ‘gouden vragen’ kun je stellen aan de mensen in de organisatie? Wat zijn de 5 quick wins? Welke leiderschapscapaciteiten heb je nodig? Past 'luisteren zonder direct met oplossingen te komen' en 'alles het hoofd durven bieden' bij jou als leider? Of wil je dit leren?

Laat je niet afschrikken: vertrouwen op je gevoel is stap één. Als je daarna ‘iets’ doet met de verbindingen en interactie tussen mensen doe je het al snel goed. ‘We zitten pas op 20% in de onderstroom, er valt nog veel te winnen.’

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. Luister naar de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk hieronder.

Of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden