Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Lean in: het vervolg

Er komt een speciale versie van Lean in voor pas afgestudeerden. Dat zegt auteur en Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg in een interview met het Amerikaanse dagblad USA Today. De versie komt in april op de markt, aldus Sandberg, die door Time Magazine inmiddels ‘de nieuwe baas van het feminisme’ wordt genoemd.

Jeroen Ansink | 22 januari 2014

Lean in for graduates is een update van de originele versie, waarin de 44-jarige Sandberg uitlegt hoe ze een topcarrière weet te combineren met een gelukkig gezinsleven. Het boek bevat daarnaast zes extra hoofdstukken over kwesties die typerend zijn voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt, zoals strategieën voor een sollicitatiegesprek en onderhandelingen over het eerste salaris. Een van de gastauteurs is Ursula Burns, CEO van Xerox.

Het boek komt in eerste instantie in een oplage van tweehonderdduizend exemplaren en gaat gepaard met een tournee langs tweehonderd universiteitscampussen. Daarbij zal Sandberg zich niet alleen op haar eigen geslachtsgenoten richten: het boek bevat een speciaal hoofdstuk over hoe ook mannelijke afgestudeerden kunnen ‘inleunen’.

Lean in - Vrouwen, werk en de weg naar succes is sinds het uitkomen in april vorig jaar uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Er zijn anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Het succes inspireerde Sandberg tot de oprichting van de website Leanin.org, een denktank die initiatieven organiseert om meer vrouwen in topposities te krijgen.

Over Jeroen Ansink

Jeroen Ansink is financieel-economisch journalist en werkt in New York als correspondent voor FEM Business, Management Team, Forum en Fortune.com. Voor Managementboek schrijft hij interviews. Ansink voltooide een vrij doctoraal in de Letteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde het certificaat Business Journalism aan de Wharton Business School aan de Universiteit van Pennsylvania.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden