Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

De waarheid van Wikipedia

De documentaire 'Wiki's Waarheid' van de VPRO geeft een goed overzicht van de voor- en tegenstanders van open publicatie op sites als Wikipedia.com.

Bertrand Weegenaar | 10 april 2008

In VPRO’s Tegenlicht was op 7 april de uitzending Wiki’s Waarheid te zien. Nog niet gezien? Zeker doen. Voor- en tegenstanders van de waarheid die op Wikipedia te lezen is, komen uitvoerig aan het woord. Aan het ene uiteinde van het spectrum voorstander Charles Leadbeater, auteur van We-think, Mass innovation, not mass production, aan de andere kant Andrew Keen, auteur van The Cult of the Amateur. Een erkend tegenstander. Persoonlijk werd ik het meest geraakt door de wijze woorden van Ndesanjo Macha, digitaal activist uit Zuid-Afrika. Voor hem is Web 2.0 het naar buiten brengen van belangrijke culturele aspecten, co-creatie, samenwerking, verhalen vertellen, ubuntu, naar en via Internet.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Don Tapscott, Anthony Williams
Wikinomics

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden