Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Mathieu Weggeman

‘Geen matrixen uitleggen, maar verhalen vertellen’

'Vakdeskundigheid is voor een welvarende organisatie de belangrijkste succesfactor, mits die optimaal wordt ingezet: niet te weinig maar ook niet teveel.’ - althans, dat is een overtuiging van Mathieu Weggeman zoals hij het verwoordt in zijn nieuwste boek Goeie mensen, mooi werk met daarin diverse praktijkverhalen over vakmanschap, leiderschap én schoonheid in organisaties.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 30 december 2021

Matthieu Weggeman is adviseur, wetenschapper en hoogleraar Organisatiekunde en Innovatiemanagement aan de Technische Universiteit in Eindhoven en bekend als auteur van diverse managementboeken waaronder zijn meest bekende werk ‘Leidinggeven aan professionals: niet doen’.

Willem van Leeuwen gaat in deze aflevering in gesprek met Weggeman over schoonheid in organisaties en hoe vakmanschap daaraan bijdraagt. Ook bekijken ze samen de stand van het Rijnlands denken, waarvan Weggeman samen met Jaap Peters de bekendste pleitbezorger is in Nederland.

Verwacht een aflevering met verschillende verhalen en veel praktijkvoorbeelden. Want die inspireren volgens Weggeman meer dan matrixen en modellen.

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. Luister naar de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk hieronder.

Of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden