Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Klaar voor de start - De beste tools om te floreren in je nieuwe baan

Een nieuwe baan? Gefeliciteerd! In Klaar voor de start van Hennie de Kler kun je lezen hoe je een succesvolle start kunt maken in je nieuwe functie. In haar preview vertelt De Kler hoe haar boek tot stand kwam, en wat je ervan kunt verwachten.

Hennie de Kler | 21 oktober 2020 | 2-3 minuten leestijd

In mijn coachingspraktijk krijg ik de laatste jaren steeds vaker bezoek van millennials. Vol enthousiasme, gretig om te leren, op zoek naar kennis en toepasbare vaardigheden, met name op het gebied van softskills. In hun opleiding kan al van alles zijn langsgekomen, maar juist de praktische vertaling van de theorie naar de toepassing op hun werkplek, die slag ontbreekt veelal. Voor het gemak van mijn coachees maakte ik daarom korte hand-outs van bewezen technieken, bv. timemanagement, conflicthantering of interne kalmering. Op basis van hun praktische ervaring en de methodische bril konden we dan samen kijken hoe situaties anders aangepakt hadden kunnen worden. Dat leverde verrassend goed bruikbare resultaten op. En droeg daardoor bij aan hun welbevinden op het werk. Ze konden weer floreren en een zinvolle bijdrage leveren.

Dit gegeven, gecombineerd met de overvloed aan beschikbare informatie op het internet, bracht mij op het idee om de methoden en technieken voor soft skills die de tand des tijds hebben weerstaan, kort en bondig te beschrijven in een ‘ouderwets' papieren boek. Op die manier heb je ze allemaal bij elkaar. Al is er natuurlijk ondertussen ook een e-versie beschikbaar.

De hoofstukken zijn zodanig opgebouwd, dat ze redelijk synchroon lopen met de thema's die je in de loop van je eerste jaar op een nieuwe werkplek allemaal kan tegen komen. Je kunt het boek dus in zijn geheel lezen, maar natuurlijk ook direct naar het voor dat moment actuele hoofdstuk gaan. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een tip voor waar je kan starten als je meer wilt weten over dat onderwerp. En achterin vind je een overzicht van alle beschreven methodieken en technieken.

En toen het bijna allemaal klaar was, het schrijfwerk, realiseerde ik me dat dit het boek was, wat ik graag zelf rond mijn dertigste, bij het op stoom komen van mijn loopbaan, had willen aanschaffen. Ik hoop oprecht dat het voor de lezers van nu gaat bijdragen aan welbevinden en floreren op het werk.

Hennie de Kler is coach, freelance trainer en interimmanager. Kenmerkend voor haar aanpak is een scherp oog voor menselijke verhoudingen, de organisatiecontext, creativiteit en humor. Ze is de auteur van Klaar voor de start.

Over Hennie de Kler
Hennie de Kler is coach, freelance trainer en interimmanager. Kenmerkend voor haar aanpak is een scherp oog voor menselijke verhoudingen, de organisatiecontext, creativiteit en humor. Hennie heeft een antenne ontwikkeld voor de onderstroom in interacties. Wat wordt er gezegd en wat komt er tussen of rond de woorden mee? Deze interesse heeft ze vertaald naar 'Verbaal judo'.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden