Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Advieskunst - 'Geeft een uitgebreid overzicht'

Als adviseur binnen een organisatie heb je een bijzondere positie, zo stelt het boek Advieskunst van Noëlle van der Hagen en Machiel Willemsen. Je kent het bedrijf beter dan een externe consultant, maar daardoor is het juist lastig je te positioneren als een onafhankelijke deskundige.

Elly Stroo Cloeck | 16 oktober 2020

Als intern adviseur kun je verschillende rollen pakken: vaktechnisch expert, strategisch expert, facilitator of regisseur. Dat hangt af van de adviesvraag. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je dat je je binnen je bedrijf blijft ontwikkelen? De auteurs hebben een model ontwikkeld op basis van literatuurstudie èn hun trainingservaring, waaraan de geselecteerde leerdoelen voor die ontwikkeling zijn ontleend.

Het boek leest prettig weg en geeft een uitgebreid overzicht van allerlei beschikbare modellen uit de managementliteratuur. Het bronnenoverzicht is dan ook aanzienlijk! Prettig is dat elk hoofdstuk een samenvatting heeft (‘keynotes'). Niet overal is de inhoud specifiek gemaakt voor de intern adviseur, het is vaak zo algemeen dat het net zo goed voor de externe consultant geschreven zou kunnen zijn. Door het gebruik van de vele modellen is de diepgang, en daardoor de praktische toepasbaarheid van Advieskunst, wat beperkt.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Noëlle van der Hagen, Machiel Willemsen
Advieskunst

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden