Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Zo schrijf je een boek! - 'Heldere antwoorden, handige tips en websites'

Eerlijk is eerlijk ook ik droom ervan een boek te schrijven. En dan denk ik niet aan een boek zoals mijn proefschrift dat ik in 2003 heb uitgegeven (Get I@CT Right), maar aan een 'echt' boek.

Christel Deckers | 8 februari 2021 | 1-2 minuten leestijd

Het onderwerp van mijn toekomstige boek, of beter gezegd een reeks aan onderwerpen ligt al een aantal jaren te wachten op concrete invulling. Ik noem er een aantal: Enemy management, Besturen is topsport, Haal het beste uit jezelf én anderen. Toch is het er nog steeds niet van gekomen. Hoe zou dat komen?
Op deze vraag geeft Esther Jacobs me in haar boek Zo schrijf je een boek! uitgebreid antwoord. Maar ze doet meer.

Jacobs reikt je een concreet werkplan aan en neemt je aan de hand bij het totstandkomen van je boek. Ook behoedt ze je voor valkuilen waar ze zelf bij het schrijven en uitgeven van eerdere van haar hand verschenen boeken in is getrapt. Deze lessons learned deelt ze uitgebreid en openhartig met ons.

Daarnaast legt ze ons een aantal keuzes voor zoals: zelf schrijven of een ghostwriter inhuren? Waar vind ik die ghostwriter (m/v) dan en wat kost dat?
Ook de commerciële kant vergeet ze niet: hoe kies je de juiste titel en kom je in contact met je potentiële doelgroep? Ga je je boek zelf uitgeven (en strijk je zo de volledige winst op) of zoek je een uitgever?

Het mooie van dit boek is dat Esther niet alleen de vragen stelt, maar ons als lezers en potentiële schrijvers van een boek ook keurig bedient met heldere antwoorden, handige tips en websites.

Ik heb geprobeerd om - tijdens - het lezen van Zo schrijf je een boek! ook mijn eigen boek in de steigers te zetten. Dat is me helaas niet gelukt. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik dat met dit handboek bij de hand later met succes op kan pakken....

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden