Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

The Official Guide for GMAT Review 13th Edition

'The Official Guide for GMAT Review' is de officiële, door de organisatie achter de GMAT uitgegeven, gids. Het boek is essentieel voor een ieder die voornemens is om de GMAT te maken en biedt een gedegen voorbereiding tot de test.

Rob van Nes | 10 januari 2014

Als enig materiaal ter voorbereiding op het GMAT schiet het boek echter tekort. Dit is voornamelijk te wijten aan de opzet van de gids. Allereerst is er een algemene uitleg over hoe de GMAT technisch in elkaar steekt. In dit deel wordt iedere sectie van de test apart belicht waarbij bepaalde mythes die over de test bestaan (bijvoorbeeld 'de eerste tien vragen zijn het belangrijkst') worden ontkracht. Na deze opzet volgt er een diagnostische test om je vaardigheden te testen en je tekortkomingen te herkennen. De rest van het boek bestaat voornamelijk uit oefenopgaven. Iedere sectie en ieder type vraag heeft circa 200 oefenvragen om je te laten wennen aan het niveau en het format. De secties worden kort ingeleid met kleine samenvattingen, maar heel behulpzaam zijn deze niet. Dit is dan ook waar het boek in tekort schiet. Wie strategieën wil leren over het oplossen van de in de test gegeven problemen, kan beter een gids als de 'Manhattan GMAT' aanschaffen. Hierin worden bruikbare tips gegeven, terwijl de 'The Official Guide for GMAT Review' voornamelijk gebruikt kan worden als oefenstof. Omdat het de officiële uitgave is van de organisatie achter de test, betekent dit dat de vragen daadwerkelijk uit eerdere versies van de GMAT komen en daarmee is het boek belangrijk voor een goede voorbereiding. Men moet er wel rekening mee houden dat de daadwerkelijke test adaptief (CAT) is, hetgeen betekent dat de uitslag wordt aangepast aan het niveau van de gegeven antwoorden. Het boek doet dit vanzelfsprekend niet, wat inhoudt dat een deel van de vragen onder het niveau van de uiteindelijke test ligt en een aantal waarschijnlijk daarboven. Desalniettemin vormen de vragen een prima oefening.

Over Rob van Nes

Rob van Nes MBA, Founding Partner van onder meer Ondernemen.in BV / International Business Development Academy en van Iber Business Group Nederland BV, is gespecialiseerd in Marktentreestrategie Route-to-Market strategie en waardepropositie )re)designg. Rob is auteur van Marktentreestrategie, Ondernemen in India, Kunst & Vliegwerk, The wheel of value en Ondernemen in Spanje. Hij spreekt in binnen- en buitenland op Masterclasses over International Business Development.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden