Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Presence

Presence, het nieuwe boek van Peter Senge, C. Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Betty Sue Flowers is even wennen. Het is duidelijk anders dan de andere boeken die we kennen van Senge over de lerende organisatie. Deze eerdere boeken blinken uit in duidelijke structuren, aangevuld met heel veel tips hoe deze in de praktijk te brengen. Met dit boek wil Senge ons inzicht verschaffen hoe diepgaande collectieve verandering plaatsvindt. 

Bas Braad | 20 juli 2006 | 2-3 minuten leestijd

Zoals blijkt, is het bereiken van dit soort verandering iets om naar te streven, want het heeft een veel groter effect dan de minder diepliggende veranderingen die vooral met de kennis uit zijn voorgaande boeken worden bereikt. In tegenstelling tot wat hij tot nu toe in zijn boeken heeft toegepast, is er nu geen structurele aanpak. De lezer wordt meegenomen in de zoektocht hoe te komen tot die diepgaande verandering. Verwacht geen concrete handvatten want dan word je teleurgesteld, maar de tocht zet je wel aan het denken en geeft je inzicht in de richting die je moet gaan om tot zo'n type verandering te komen.

Presence, de titel van het boek, is het enige niet vertaalde woord, omdat er geen equivalent in het Nederlands voor is. Kern van het boek is de zogenaamde 'U-beweging' met zeven capaciteiten om te komen tot die diepgaande verandering. Het gaat erom alle zeven capaciteiten in praktijk te brengen, want alleen dan, zo menen de auteurs, bereik je die zo begerenswaardige collectieve diepgaande verandering.

De U-beweging kent drie volgordelijke basisaspecten, te weten: gewaarworden (observeer, observeer, observeer), presencing (val terug en bezin, laat het innerlijke weten naar boven komen), en waarmaken (handel vlug, met een natuurlijk ritme). Het boek geeft een voorbeeld dat goed inzichtelijk maakt wat er nodig is om een diepgaande verandering tot stand te brengen. Het betreft de ziekenzorg in Duitsland waar artsen en patiënten tot elkaar kwamen, en levenskracht in nieuwe mogelijkheden bliezen om gezamenlijk beter te kunnen functioneren.

En zo zijn er meer van dergelijke interessante voorbeelden die je leren in het hier en nu te staan, je te ontdoen van de vooringenomen ideeën, en te luisteren zonder terug te vallen op de traditionele manier van denken.

'Presence' is zeker een verrijking, maar je moet wel open willen staan voor de zoektocht die de auteurs schetsen. Wie eenzelfde stijl verwacht als in de boeken van Senge tot nu toe zal teleurgesteld zijn. Wie 'Synchroniciteit' van Joseph Jaworski heeft gelezen, zal begrijpen dat zijn inbreng duidelijk in het boek naar voren komt. Het is dus geen gemakkelijk boek om te lezen, maar het brengt je wel verder in je denken om te komen tot echte diepgaande verandering die mensen toch vaak willen nastreven.

'Presence' eindigt overigens met een bijzonder verhaal over wonderbaarlijke resultaten die bereikt kunnen worden met kristallen die je in het water kunt waarnemen. De veranderingen van deze kristalformaties worden op een opmerkelijke wijze tot stand gebracht. Net zoals diepliggende veranderingen.

Over Bas Braad
S.A. Braad is directeur eigenaar van SABAS BV, een gespecialiseerd verandermanagementbureau. Daarnaast internal examinator aan de Business School Nederland (BSN) en werkt aan zijn promotieonderzoek in het DBA programma aldaar. Thans is hij werkzaam als directeur Programma Management Bureau bij APG een van de grootste pensioenbedrijven van Europa.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Peter Senge, Joseph Jaworski, Otto Scharmer
Presence

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden