Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Corporate Governance

Ik zal het maar eerlijk bekennen, met tegenzin zette ik mij aan het schrijven van een recensie over dit boek. Hoezo met tegenzin zul je je afvragen? Het is immers een compact en helder geschreven boek over Corporate Governance.

Christel Deckers | 27 september 2018 | 1-2 minuten leestijd

Een onderwerp dat mij na aan het hart ligt en een boek dat ik nota bene zelf heb uitgekozen. Ja het klopt dat ik nieuwsgierig was naar de inhoud van dit boek, geschreven door Frans van Luit en geschreven voor studenten van de HBO/SPD-opleiding, de hbo-accountancy-opleiding en de post HBO AA opleiding.

Maar wees eerlijk, als je dit boekt onder ogen krijgt dan stel ik vast dat het allemaal ontzettend droog en strak is opgeschreven. Steeds dezelfde foto, iets verschoven met die ramen (transparantie?) erop, als tussenblad tussen de verschillende (9) hoofdstukken.

Ja, er staan heldere voorbeelden in, bijvoorbeeld van de groeidoelstellingen van Athlon Holding, en jazeker elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal heldere toetsvragen zodat je voor jezelf kunt nagaan of je de stof begrepen hebt.

Maar hoe fijn was het geweest om de leesvreugde te verhogen met een aantal recente voorbeelden over organisaties waar iets mis is gegaan op het gebied van corporate governance! Op deze manier onthoud je de stof immers beter en leer je het meeste. Dat zou het boek ook wat meer lucht geven en wat mij betreft gemakkelijker en prettiger om te lezen.

Ik waardeer in dit leerboek de duidelijke en helder opgeschreven kennis van wet- en regelgeving op het gebied van corporate governance.

Ik mis de passie in het schrijven over dit mooie en grote onderwerp Corporate Governance. Ik kan me voorstellen dat je ambities na het lezen van dit boek op dit gebied in de kiem gesmoord zijn.

Een gemiste kans voor een toekomstige potentiële commissaris.

Vernieuwing én verjonging op dit terrein kunnen we goed gebruiken en is ook hard nodig zo weet ik uit ervaring!

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden