De schrijfstijl van Van de Haterd is prettig, maar is soms wat aan de lange kant. '(R)evolutie van werk' beschouwt enkele thema's meerdere malen en koppelt deze aan kruisverbanden via meerdere technologische, sociale en maatschappelijke factoren. Hiermee krijg je als lezer inzicht in de oorzakelijkheid van enkele trends en ontwikkelingen en tegelijkertijd een inkijkje in mogelijke toekomstbeelden.
Deze toekomstbeelden zijn voor de lezer herkenbaar en nabij. Dit laatste is dan ook de kracht van het boek. De kern van de trends en ontwikkelingen is volgens Van de Haterd de beweging van human capital naar social capital. 'Het gaat er niet meer om wie voor je organisatie werkt, maar wie met je wilt werken.' De ecostructuur rondom organisaties verandert drastisch. Er ontstaan andere organisatiestructuren en andere type relaties tussen mensen en organisaties.
Organisaties kunnen hierin meebewegen of verdwijnen (zoals Darwin ons al leerde). Dat het boek soms aan de lange kant voelt, heeft te maken met het meermaals herhalen van thema's en factoren. Dit geeft mij als lezer het gevoel dat ik het hoofdstuk al eerder in het boek gelezen heb en de latere hoofdstukken niet altijd veel nieuws brengen. Aan de andere kant stelt je dit wel in staat om later nog eens gemakkelijk een hoofdstuk terug te lezen. Het hele boek opnieuw lezen is dan niet nodig.
Onder de streep is '(R)evolutie van werk' een belangrijk boek. Er staan een aantal roze olifanten in de kamer waar we allemaal iets mee moeten of die we gaan ondervinden. Dan helpt het als iemand deze op een prettige manier voor je uitstalt, zoals Van de Haterd doet in dit boek.