Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Mindfulness in coaching

Met het boek 'Mindfulness in coaching' van Renske van Berkel heb je een boek in handen dat stap-voor-stap beschrijft hoe je mindfulness in een coachingstraject kunt toepassen. De theorie is aangevuld met veel praktijkvoorbeelden, tips en oefeningen. Als je op zoek bent naar een naslagwerk over coaching, maar vooral als je wilt weten hoe je mindfulness in een coachingstraject kunt toepassen, dan kun je niet om dit boek heen.

Brigitte Koehler | 28 maart 2013 | 2-3 minuten leestijd

Het boek 'Mindfulness in coaching' van Renske van Berkel begint met uitleggen wat mindfulness precies betekent: aandachtig en opmerkzaam zijn, zien wat er is en hoe dat werkt in lichaam en geest, zonder enig oordeel. Omdat 'Mindfulness in coaching' een echt coachingsboek is besteedt de auteur veel aandacht aan het verloop van een coachingstraject.

Dat bestaat uit een begin-, midden- en eindfase. In elke fase wordt het gebruik van mindfulness belicht en worden interventies, oefeningen en tips gegeven. Dit alles illustreert Van Berkel met heel veel praktijkvoorbeelden waardoor de theorie gaat leven. Ook legt Van Berkel de vele aspecten van mindfulness en technieken zoals bodyscan en meditatie goed uit en ze vertaalt deze naar de coachingspraktijk.

Ook contra-indicaties, omgaan met weerstand en het verschil met reguliere coaching worden besproken. Het is namelijk belangrijk dat je als coach goed beseft wanneer mindfulness wel en wanneer niet toegepast kan worden.

Renske van Berkel heeft haar boek 'Mindfulness in coaching' vooral geschreven voor coaches en begeleiders. Je vindt in het boek veel theorie over het verloop van een coachingstraject en de manier waarop je mindfulness kunt toepassen. Door de vele praktische voorbeelden en tips blijft het boek levendig en leesbaar. Als coach krijg je inzicht in de essentie van mindfulness en hoe je dit kunt in zetten in een coachingstraject.

De positie van de coach in het gehele traject komt ook uitgebreid aan de orde. Enige ervaring met mindfulness is bij het lezen wel gewenst. Maar ook zonder deze specifieke ervaring heeft dit boek veel te bieden.

De opzet van het boek, met afwisselend theorie, praktijkvoorbeelden, tips en veel oefeningen, is zeer helder en maakt de theorie inzichtelijk. Je kunt er veel tips en oefeningen uit halen. Ik vind het boek een aanrader. Voor coaches maar eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is het toepassen van mindfulness bij coaching. Het boek is zeer concreet en overzichtelijk.

In de bijlage vind je een handig overzichtschema met alle oefeningen en interventies. Ik kan mij daarom voorstellen dat je dit boek vaak zult oppakken en naslaan als je echt met mindfulness in je coachingspraktijk aan de slag wilt gaan. Tot slot wil ik nog opmerken dat als je dit boek koopt je ook de e-book versie van dit boek erbij krijgt. Handig voor op je tablet of reader!

Over Brigitte Koehler

Brigitte Koehler is gespecialiseerd in arbeidsmarktbeleid en loopbaanadvies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden