Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Greep op de zaak

Managers zijn verantwoordelijk voor het behalen van doelstellingen, moeten continu verbeteren en risico's beperken. Als zij daar niet in slagen, kan dat vervelende consequenties hebben. 'Greep op de zaak' geeft enig inzicht omtrent risicomanagement en interne beheersing. Echter, een overzichtswerk is het zeker niet. Francis Bouman heeft jarenlange ervaring als consultant en interim-manager en is specialist op het vakgebied van interne beheersing.

Marius van Rijswijk | 24 mei 2009

Dit boek wordt geïntroduceerd als hét overzichtswerk voor alle managers die aan de slag willen (of moeten) met risicomanagement en interne procesbeheersing. 'Greep op de zaak' bevat acht zelfstandig leesbare hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk behandelt Francis Bouman helder en duidelijk de Gorporate Governance codes voor de Nederlandse situatie. In het daarop volgende hoofdstuk bespreekt hij kort een aantal interne risicobeheersing- en controlesystemen (irc-systemen). Zo komen modellen aan bod die in de loop der jaren zijn ontwikkeld met betrekking tot irc-systemen. Bouman licht er een aantal toe. Onder andere worden besproken de typologie van Starreveld, het INK-managementmodel, COSO international control - integrated framework en Levers of control van Simons. De rest van het boek gaat in op de elementen van het 4partners-managementmodel. Dit model is ontwikkeld door Bouman zelf en vormt de rode draad in het boek. De auteur begint in het kader van procesmanagement met de uitleg van het input- en outputschema en bij kwaliteitsmanagement worden TQM, ISO 9001 en Six-Sigma uitgelegd op basis niveau. Ook behandelt hij de Deming-cirkel uitvoerig. Het boek mist echter de diepgang om de meer belezen manager te blijven interesseren. Voor hen kan het als 'opfrisboek' dienen. Gezien het basisniveau kan het wel bruikbaar zijn voor de beginnende managers, voor wie het een eerste oriëntatie is op deze modellen. 'Greep op de zaak' geeft wat handvatten voor de manager die een keuze moet maken voor een model dat past bij de eigen organisatie waarmee de organisatie voldoende 'in control' kan komen. Wat ontbreekt is dat Bouman zich uitsluitend richt op de hard control-modellen en de soft control-modellen links laat liggen. Deze laatste modellen zijn gebaseerd op menselijke relaties en vertrouwen. De auteur geeft wel aan dat hij een eenzijdige visie geeft, maar daar laat hij het ook bij. De modellen worden op hoofdlijnen kort behandeld; dit is zeker niet voldoende om echt te bepalen welk model voor uw organisatie geschikt is. Naar mijn smaak wordt het door de auteur zelf ontwikkelde 4partnersmanagementmodel te uitvoerig behandeld. De auteur had een analyse moeten maken van de samenhang van de verschillende irc-systemen en de kwaliteit daarvan. Het had een meerwaarde gehad als vervolgens de auteur vanuit zijn eigen ervaring had aangegeven hoe u de 'gebreken' in elk systeem kunt ondervangen. Een overzichtwerk? Nee, dat is 'Greep op de zaak' zeker niet. Het kan wel een aardig boek zijn voor de beginnende manager. De meer ervaren manager zal met ermee echter geen greep op zijn organisatie krijgen, daarvoor schiet het boek tekort.

Over Marius van Rijswijk

Marius van Rijswijk is directeur-eigenaar van consultancybureau Doen Consultancy. Hij is alumnus van Business School Nederland, de Action Learning MBA.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden