Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De verandering begint bij jou

Eindelijk een boek dat zakelijkheid en spiritualiteit met elkaar verbindt middels het overkoepelende thema positieve psychologie. Van Dam en Rogers hebben met dit boek diverse onderwerpen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling aan elkaar weten te koppelen. Het zal jou als mens en/of als organisatie helpen om veranderingen tot stand te brengen!

Sebastiaan van der Valk | 7 september 2015

Hoewel de verschillende hoofdstukken op het begin los van elkaar lijken te staan, ontstaat er, wanneer je één en het ander overdenkt, wel degelijk verband tussen de verschillende onderwerpen. De auteurs vertrekken vanuit de neurowetenschap waarbij zij op basis van onderzoek stellen dat mensen hun hersenen kunnen gebruiken om hun situatie te verbeteren: ‘Ons leven is wat onze gedachten ervan maken.’ Een positieve en optimistische houding dragen dus bij aan een succesvol en bevredigend leven. Mindfulness bedrijven kan ervoor zorgen dat je een positievere houding creëert voor jezelf: minder stress, helderder denken, meer focus en openingen voor mogelijkheden en kansen in het brein. Een hogere emotionele en sociale intelligentie zorgt er vervolgens voor dat je betere banden met anderen kunt opbouwen. En als je mensen eenmaal dichterbij je hebt kunnen je sterke punten / kwaliteiten / talenten zorgen dat topprestaties worden geleverd en bevrediging van het leven plaats vindt. Als er daarna ‘gebruik wordt gemaakt van de sterke kanten en talenten, ontstaat er een autotelische (los van alles) mindset van mogelijkheden, flow en buitengewone resultaten.’ De methode ‘appreciative inquiry’ (AI) helpt om op een positieve en ideale toekomst de focus te leggen. AI is gericht op een mindset van groei en positiviteit. Zoals je begrijpt uit voorgaande, gaat het bij hedendaagse verandering(en) dus niet meer over het opleggen van, maar juist over het opbouwend coachen naar… Een mooi boek dat diverse thema’s met elkaar verbindt en ook nog verdieping geeft op de individuele onderwerpen, knap werk! Mooi om in één keer te lezen, maar zeker ook om af en toe eens open te slaan en een aantal bladzijde uit te lezen. Ik geef dit boek 5 van de 5 sterren!

Over Sebastiaan van der Valk

Sebastiaan van der Valk is zelfstandig coach en oprichter van 'Bureau voor Ontwikkeling & Groei'. Zijn passie is om individuen en teams te helpen bij het vinden en formuleren van antwoorden op drie kernvragen: (1)Wie ben ik? / Wie zijn wij? (2) Wat wil ik? / Wat willen wij? (3) Hoe kom ik daar? / Hoe komen wij daar? Hierdoor leid je zeer waarschijnlijk een succesvoller, prettiger en gelukkiger (werk)leven! Gedrevendoorpassie.nl is één van zijn laatste initiatieven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden