Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Verkoop je HR!

Als HRM-verantwoordelijke lees ik vol interesse dit boek al was de titel niet het eerste waar ik warm van werd. Er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden, zo heb je meerdere vormen van sourcing en samenwerking dan degene die in 'Verkoop je HR!' beschreven worden. Het beschreven KPN-traject heeft geleid tot het onderbrengen van de HR van KPN in een KPN HR Shared Service Center bij Logica.

Annelies Bakelaar | 1 oktober 2009

'Verkoop je HR!' laat zich lezen als een roman. Dit komt niet alleen door de prettige leesstijl, maar zeker ook door de goede balans tussen de persoonlijke verhalen (lees het KPN-sourcingsdagboek) en de theorie rondom sourcing. U wordt stap voor stap meegenomen in het sourcingsverhaal van de HR binnen KPN dat zijn begin vond in 1998. De pragmatische aanpak binnen dit boek is meer dan alleen een opsomming van stappen en het resultaat daarvan. Het is juist een totaalbeeld voorzien van interessante en luchtige anekdotes waar zeker ook de persoonlijke invalshoek van de (hoofdrol)spelers en auteurs niet vergeten wordt. De auteurs zijn allen ervaringsdeskundigen en maakten deel uit van de KPN-projectgroep 'HaRvest'. Uit dit boek wordt zonder meer duidelijk dat KPN een voorloper is op het gebied van HR sourcing. Interessant is dit kijkje in de keuken zeker, echter wat mij betreft zou ik zelf nog meer in dit boek terug willen lezen over het sourcingsonderzoek. Daar wordt tenslotte een basis gelegd voor het vervolg, ook over de integratie en verdere ontwikkeling van e-HRM had ik graag meer terug willen zien. De auteurs besteden wat mij betreft voldoende aandacht aan de sourcingsstappen die je in een dergelijk proces moet nemen. U ontvangt veel informatie over de fasering van een sourcingstraject, maar krijgt ook veel tips en bijzondere bijlagen die je werkelijk tot op detailniveau van informatie voorzien. Toefje op de slagroom is wat mij betreft zeker de toekomstblik; na het lezen van dit toekomstperspectief en alle informatie daaraan voorafgaand ga je zelf nog scherper nadenken over de eigen HR-dienstverlening, in welke vorm dan ook. Dit KPN-dagboek is zondermeer waardevol, informatief en inspirerend voor iedereen die zich bezighoudt met sourcing (in welke vorm dan ook). De auteurs geven zonder schroom een blik in de keuken van KPN, waarbij je als lezer alle waardevolle informatie tot je kunt nemen. Bij het dichtslaan van het boek bedenk ik me dat ik allereerst eind 2009 een bezoek breng aan P-direkt (het shared service voor HRM van twaalf ministeries). Maar in het nieuwe jaar lijkt het me zeker interessant om een bezoek te brengen aan het KPN HR Shared Service Center!

Over Annelies Bakelaar

Annelies Bakelaar is momenteel werkzaam bij ROC Aventus als Manager dienst HRM en schrijft de recensies op persoonlijke titel. Annelies Bakelaar is hiervoor onder andere werkzaam geweest als manager, programmaleider en organisatieadviseur, zowel in de private als publieke sector. Daarnaast is Annelies Bakelaar actief in de lokale politiek (fractievoorzitter CDA Ommen) en is freelance hbo-docent. In 2004 heeft Bakelaar haar MBA Public Governance studie afgerond aan Nyenrode.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Frederique van den Berg van Saparoea, Guido Braam, Guus Dijkstra
Verkoop je HR!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden