Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Vrouw met PIT

De titel 'Vrouw met PIT' is zeer aansprekend. Iedere vrouw wil een vrouw met PIT zijn. Toen ik de titel las, wilde ik erachter komen wat het inhield om een vrouw met PIT te zijn en of ik dat ook zelf ben. Andere vrouwen die ik sprak, waren ook zeer benieuwd naar wat maakte dat een vrouw PIT heeft. Zoals ik al zei, spreekt het allerlei vrouwen aan. Jonge vrouwen aan het begin van hun carrière, vrouwen die al jaren werken, maar ook vrouwen richting hun pensioenleeftijd. De centrale vraag is: wat is een vrouw met PIT en wie is zij?

Karen Hunte | 7 november 2008

PIT staat voor Passie, Intuïtie en Talent. Uit 'Vrouw met PIT' blijkt dat je een vrouw moet zijn met Passie. Waar word je warm van? Wat geef je energie? Passie is volgen wat het hart wil. Een vrouw met Intuïtie is een hooggevoelige persoon, die het leven met een bepaalde intensiteit beleeft. Je moet niet leven volgens routine of vaste patronen, maar keuzes maken op basis van intuïtie. Daarnaast heeft de vrouw met PIT Talent. Talent is een natuurlijke aanleg die je hebt, iets dat in je zit, dat eruit wil en wil groeien. Met andere woorden: talent is dat wat je gemakkelijk afgaat, bij je past en wat je leuk vindt. In elk hoofdstuk beschrijft Suzanne Unck één element van PIT. Een paragraaf wordt afgesloten met een (zelf)test en een gedeelte van een blog van twee vrouwen die ingaan op de inzichten en verdieping van die paragraaf. Het is leuk om te lezen hoe deze twee vrouwen daarover nadenken, maar af en toe is het een beetje te veel. Het is goed dat er aan het eind is gekozen om niet met de bloggers af te sluiten. Dat leest wat vlotter. Aan het eind van het boek laat Suzanne Unck zien dat het niet om drie afzonderlijke elementen gaat: deze drie moeten geïntegreerd zijn. In een wereld waar het draait om talent (Idols, X-factor, Popstars, etcetera) en binnen mijn eigen werkterrein als adviseur van Adviestalent, is het belangrijk dat je jezelf kent. Daar draait het volgens mij om bij een vrouw met PIT. Je moet jezelf kennen. Weet wat je drijft in het leven (je passie), weet waar je goed in bent (je talenten) en DURF om dat ook te gaan doen (volg je intuïtie). Suzanne Unck verwoordt dat heel treffend: 'Je passie, intuïtie en talent maken zichtbaar wie jij bent. Als je ze durft te laten zien, als je jezelf durft te zijn.' Het boek heeft een mooie boodschap. Het vertelt iets dat je eigenlijk al weet, maar je je niet altijd bewust van bent. In het begin was ik er heel enthousiast over vanwege de titel (wie wil nou geen vrouw met PIT zijn?!). Toen ik het begon te lezen, dacht ik: misschien is dit toch niet voor mij. De schrijver heeft een burn-out gehad en daarna is ze stil gaan staan waarom dat met haar is gebeurd. Dan krijg je het gevoel dat je het boek moet lezen om een burn-out te voorkomen of om er weer boven op te komen. Mijn conclusie is dat het als een mooi boek kan worden ervaren, afhankelijk van welk stadium je je bevindt in het leven. Vrouwen aan het begin van hun carrière zien het als inspiratie en waarschuwing. Vrouwen die al jaren werken zien het als herkenning. En wanneer u richting pensioenleeftijd gaat, vergelijkt u het met uw eigen ervaringen. Want in elke vrouw schuilt een vrouw met PIT!

Over Karen Hunte
Karen Hunte begon haar loopbaan bij Adviestalent. Adviestalent leidt jonge talentvolle academici op tot breed inzetbare adviseurs en managers. Kenmerkend is de combinatie van werken en leren. Adviestalent is een initiatief van Twynstra Gudde.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden