Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Bommetje 2

Leiderschap is een actueel thema. Nederland heeft leiding nodig. Organisaties hebben leiders nodig. Wij zelf hebben leiding nodig. Wie leiding wil geven moet eerst leiding aan zichzelf kunnen geven. De huidige hype rond leiderschap heeft, volgens de schrijvers Paul Kortman en Peter Kemperman, meer weg van conformisme aan de heersende sociale orde, dan van authenticiteit en zelfontwikkeling. En dat terwijl authenticiteit nou net het hoofdthema van deze hype is. In 'Bommetje 2' geven de auteurs handvatten op de weg naar authentiek leiderschap.

Jaap Hollaar | 1 april 2008

Er bestaan geen vaststaande eigenschappen voor echt leiderschap. De ware leider is echt. Je kunt namelijk alleen leiden wanneer je jezelf volgt. Ja, 'Bommetje 2' geeft een andere kijk op de zaak! Een kijk zoals het een leider betaamt, want: Het is niet waanzinnig iets te zien wat anderen niet zien, maar er is de angst voor waanzinnig versleten te worden, wanneer je ziet wat anderen niet zien. Leiderschap kun je bovendien niet verwerven door het te analyseren. Leiderschap gaat, volgens de auteurs, namelijk niet over wat was, maar over wat zal zijn: leiderschap gaat, met andere woorden, over visie. Een visie is een illusie die werkelijkheid wordt, omdat ooit iemand dat begon te geloven; de leider. Een leider ziet wat niet is, maar ooit zal zijn. Iemand die weet dat waar hij in gelooft zich zal manifesteren. Gelukkig bestaan er geen geboren leiders, er zit wel een leider in een ieder die geboren wordt. Dit boek geeft u dus geen beschrijving van de ideale leider, maar helpt u op weg om zelf zo'n leider te worden. Voor wie het lef heeft om dat te willen worden is 'Bommetje 2' een aardig boek. Luchtig geschreven met veel wijze spreuken. Spreuken die het altijd wel goed doen. De praktijk is echter weerbarstiger.

Over Jaap Hollaar

Jaap Hollaar MBA is Hoofd Stafbureau Facilitaire Zaken bij het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en heeft zijn MBA behaald bij Business School Nederland te Buren.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Paul Kortman, Peter Kemperman
Bommetje 2

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden