Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

How to REALLY use LinkedIn

Het online netwerk van LinkedIn groeit als kool. Steeds meer mensen registreren zich en leggen contacten met verschillende mensen die ze kennen. Voormalige collega's, oud-studiegenoten, leveranciers en klanten, de mails om met elkaar gelinkt te worden gaan over en weer. Er komt een fraaie foto bij, werkervaring staat ingevuld, misschien zelfs wat aanbevelingen van zakenpartners en we worden lid van een aantal online-groepen. En dan? Afwachten tot de opdrachten vanzelf komen of is het gewoon leuk om tientallen of zelfs honderden LinkedIn connecties te hebben? Velen weten nog niet precies hoe ze succesvol met dit online netwerk om kunnen gaan. Jan Vermeiren, netwerkcoach in optima forma, schreef daarom 'Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken', boordevol tips om effectief online te netwerken.

Daniëlle de Jonge | 26 augustus 2010

Jan Vermeiren weet hoe netwerken werkt en gaat daar in 'Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken' uitgebreid op in. Het gaat hem dus niet alleen om de online variant van contacten leggen en onderhouden. U kunt de achtergronden en tips die hij geeft ook gebruiken in persoonlijke contacten. Het gaat vooral om de doelen die u uzelf stelt. Het is lastig om te behalen wat u echt wilt als uw doelen niet concreet zijn en bij netwerken is dat niet anders. Met behulp van de '5 Fundamentele principes van netwerken' en een effectieve D.O.E.N.-oefening, zorgt u ervoor dat u wel behaalt wat u voor ogen hebt. En dan dus LinkedIn. Het advies is: pak het boek en kruip achter uw computer, zodat u meteen aan de slag kunt met wat beschreven staat. Dat doe ik dus en het werkt wel handig. Allereerst komen de verschillende onderdelen en functies van de LinkedIn homepage aan bod en hier ontdek ik al wat nieuwe slimme dingen. Kost weinig tijd om bij te houden, dus dat ga ik voortaan met regelmaat doen. Vervolgens is het de bedoeling om een goed Profile op te bouwen. Dat is iets waar u zeker even goed voor moet gaan zitten. Het kost wat tijd (en creativiteit), maar als deze basis eenmaal is gelegd maakt u het zichzelf een stuk makkelijker om online te netwerken. Daarbij verhoogt het uw vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Een goed Profile gaat veel verder dan het invullen van uw studie- en werkverleden. Er zijn diverse applicaties die u kunt invoegen om uw Profile aantrekkelijk te maken. Heeft u bijvoorbeeld een blog? Dat kan binnen enkele seconden geïntegreerd worden. Veel aandacht is er daarnaast voor het aanmelden bij Groups. Het vinden van de meest passende Groups is stap één. Vervolgens legt de schrijver u uit welke voordelen u kunt behalen met Groups. Of misschien wilt u er zelf wel één starten? Het onderdeel Groups was voor mij nog relatief onbekend terrein. 'Wel lid maar niet actief', dat idee. Nu ik me er eens goed in verdiept heb zie ik inderdaad hoe leuk en zinvol het is! Het hoofdstuk over geavanceerde strategieën helpt u op weg om LinkedIn in te zetten om uw gestelde doelen te realiseren. Of u nu meer klanten wilt, leveranciers zoekt, op jacht bent naar een leuke baan of expertise wilt inroepen van anderen. Voor ieder doel staan vele manieren uitgelegd hoe u LinkedIn kunt gebruiken. Tot slot geeft de schrijver u nog tips over gratis tools op internet die u helpen om het online netwerken nog net wat eenvoudiger te maken. Het boek leest prettig en door het direct toe te passen wordt u aangezet om actief aan de slag te blijven met LinkedIn. Een aanrader en u zult het er ongetwijfeld nog geregeld bij pakken om nieuwe toepassingen door te voeren. Deze recensie is geschreven op basis van het Nederlandse origineel 'Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken'.

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden