Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Bruisende Breinen® kaartset

'Bruisende breinen' van Martijn Anderson is een spel met veel mogelijkheden om bestaande denkpatronen te leren doorbreken. Zo kunt u dit spel bijvoorbeeld ook lezen als een boek en op die manier nieuwe ideeën opdoen. 'Bruisende breinen' geeft vijf verschillende speltoepassingsmogelijkheden en u kunt er nog veel meer verzinnen als u eenmaal goed op dreef bent in het kansdenken. Goed voor een hele middag spelplezier, creativiteit en een bruisend brein.

Elly Lijnse | 22 december 2009

Het spel bevat 44 kaarten met een onderverdeling in elf stappen met elk vier kaarten. De elf stappen vormen de rode draad op weg naar een bruisend brein, zoals Ruim op, Gebruik je zintuigen, Erger je, Relax, Denk in verbindingen. Per stap zijn er vier kaarten waarop Martijn Anderson beschrijft wat u kunt doen om meer open te staan voor kansen en mogelijkheden. Op ieder kaartje staat een nuttige tip, idee, vraag en een afbeelding. Zo heeft u na het lezen van de 44 kaartjes al veel tips en ideeën te pakken en begint uw kansdenken eigenlijk al. Daarnaast zetten de prikkelende vragen aan tot creatief denken. Wat bijvoorbeeld te denken van de vraag: 'Op welke manier kunnen we de productiviteit verhogen door onder werktijd te kwartetten?' En waarom ook niet? Door de kaartindeling van elf groepen en vier kaarten per groep kunt u er gemakkelijk mee kwartetten, dus waarom dan niet onder werktijd? Een spelletje kwartetten dus, om de kaarten beter te leren kennen. Of gewoon als ontspanning. U kunt ook een spelletje analoge memory doen. Dit spel komt dichter in de buurt van creatief denken omdat u overeenkomsten moeten zoeken tussen afbeeldingen die totaal niets met elkaar te maken hebben. Een zonnebloem en een stapel vaatwerk bijvoorbeeld. 'Wie het weet mag het zeggen.' Of het spel 'kanskaarten' waarbij de winnaar de speler is met de meeste kaarten. Een boek of een kaartspel met vele mogelijkheden dus. U vindt de beschrijvingen van de spellen op de kaartjes. U kunt ook zelf spelmogelijkheden verzinnen en plaatsen op de speciale internetsite van 'Bruisende breinen'. Van het spel naar het serieuzere werk. We hebben het spel per slot van rekening als hulpmiddel om te brainstormen. Dus: trek een kaart en breng een verbinding tot stand tussen de afbeelding op de kaart en het onderwerp van de brainstorm. Ik dacht aanvankelijk: dit wordt nooit wat, je moet wel erg wanhopig zijn om het verband te willen zien tussen een tuinkabouter en de promotie voor een nieuwe vorm van dienstverlening. Maar tot mijn stomme verbazing werkte het wel. Door de tip die onder de afbeelding staat, kom je los van het beeld en komen de associaties en ideeën als vanzelf. Dit spel laat u op verschillende manieren kijken naar de randvoorwaarden om bestaande denkpatronen te doorbreken. Hierdoor wordt het mogelijk om nieuwe kansen te ontdekken. Het spel kan goed gebruikt worden als creatieve ondersteuning om producten of diensten te ontwikkelen of om ze te verbeteren. Ik heb zelf met het spel creatieve ideeën opgedaan voor promotie. Dus kansen genoeg, je moet ze alleen even zien en dat kan dan weer door dit spel.

Over Elly Lijnse

Ir. Elly Lijnse MBA is adviseur bedrijfsvoering en coach. Zij is alumnus van Business School Nederland, de Action Learning MBA.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden