Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Fluitend veranderen

Regie (terug) pakken in je eigen leven, daar gaat ‘Fluitend veranderen’ over. Je kunt alles veranderen als je er maar zelf voor gaat staan en keuzes maakt. Niet alles tegelijkertijd aanpakken maar rustig aan, stap voor stap. Want dan worden de veranderingen duurzaam en kun je het volhouden om te veranderen.

Sebastiaan van der Valk | 6 maart 2015

Bart van den Belt schrijft in zijn boek ‘Fluitend veranderen’ geen nieuwe dingen. De kracht van het boek zit hem in de eenvoud. Het leest makkelijk weg (in 2 uur had ik het doorgenomen), de te nemen stappen zijn eenvoudig en het boek bevat niet te veel theorie en modellen. Je kunt met jezelf aan de slag na dit boek. Na het één keer doorgelezen te hebben, raad ik je aan om het nogmaals te lezen om zo jouw persoonlijke veranderplan op papier te gaan zetten en te gaan uitvoeren. Bart gaat bij het persoonlijk veranderingsproces uit van drie (wederom eenvoudige) stappen: bewustwording, actie en reflectie. Zo maak je zelf (gedrags)veranderingen. Hij werkt de drie stappen uit in de volgende substappen: Bewustwording 1. Waar sta je nu; 2. Keuzes maken voor de toekomst; 3. Een toekomstvisie creëren voor jezelf; 4. Haalbare doelen stellen; Actie 5. Beginnen met veranderen; 6. Omgaan met drempels; 7. Oude (gedrags)patronen herkennen & doorbreken; Reflectie 8. Waarom reflectie belangrijk is; 9. Hoe kan ik reflecteren. Een praktisch geschreven boek waar je gelijk mee aan de slag kunt gaan. Jij kunt morgen beginnen met veranderingen. Heel klein puntje van kritiek: persoonlijk had ik het hoofdstukje aangaande verandering in teams weggelaten. Hier zou je mijns inziens een heel boek over kunnen schrijven met dezelfde aanpak als gebruikt in dit boek. Misschien een nieuwe uitdaging Bart?

Over Sebastiaan van der Valk

Sebastiaan van der Valk is zelfstandig coach en oprichter van 'Bureau voor Ontwikkeling & Groei'. Zijn passie is om individuen en teams te helpen bij het vinden en formuleren van antwoorden op drie kernvragen: (1)Wie ben ik? / Wie zijn wij? (2) Wat wil ik? / Wat willen wij? (3) Hoe kom ik daar? / Hoe komen wij daar? Hierdoor leid je zeer waarschijnlijk een succesvoller, prettiger en gelukkiger (werk)leven! Gedrevendoorpassie.nl is één van zijn laatste initiatieven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden