Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Breng je talent in kaart

Was jij vroeger als kind een echte knutselaar? Dan krijg je bij het zien van 'Talent in kaart' vast rode konen. Ga maar vast op zoek naar je schaar en je lijm, die zul je nodig hebben!

Linda Poort | 19 juni 2012

Bij het zien van het inkijkexemplaar op de website werd ik al helemaal enthousiast. Die kleuren, die tekeningen, de vormgeving, de opmaak, de humor, het foute gevoel van het schrijven in een boek overwinnen omdat auteur Gerdy Geersing zegt dat het móet! Zo voelde ik me nog steeds toen ik 'Talent in kaart' in handen kreeg. Een beetje raar is het wel: pagina's uit een boek scheuren, poppetjes knippen, kaartjes losscheuren. Eerst voorzichtig omdat het zo stout voelt, later verveeld omdat het zo lang duurt voordat je eindelijk iets kunt gaan dóen. En wat blijven er weinig effectieve pagina's over in die mooie ringband... Kort door de bocht doe je met 'Talent in kaart' drie dingen. Met behulp van drie kaartensets bekijk je je waarden, je talenten en je voorwaarden. Iets minder kort door de bocht: je bepaalt hoe je dit inzicht kunt gebruiken om je waarden, talenten en voorwaarden in te zetten in je huidige baan of in een toekomstige baan én je maakt hier een actieplan voor. Als extraatje kun je dus met plakpoppetjes in de weer of met de achterkant van de verschillende kaartensets een spel doen, een legpuzzel maken en je eigen circusfiguren in elkaar zetten. Daarbij zijn er voldoende lege notitiepagina's waarop je je gedachten op een rijtje kunt zetten. Ik moet zeggen, mijn initiële enthousiasme was al snel getemperd. De opdrachten zijn leuk om te doen, maar ze zijn niet echt diepgaand. Plus zoals ik al zei, het klaarmaken van de drie kaartensets kost even tijd en voelt niet echt nuttig. Eigenlijk is 'Talent in kaart' niet echt een boek, maar meer een kaartspel. Inspiratie en plezier brengt het wel, maar voor diepgang kun je beter een ander boek kiezen.

Over Linda Poort

Linda Poort werkt als medewerker communicatie en webredactie bij IIA Nederland, dé beroepsorganisatie van internal auditors. Ook is ze mede-eigenaar van Wandelenmacedonie.nl, heeft ze het boek Richting Freelancen geschreven en is ze medeauteur van Het Freelancersalfabet. In haar vrije tijd leest Linda alles wat los en vast zit, onder het genot van grote mokken thee en stukken pure chocolade.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden