Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Blik op Transitie - ‘Prettige manier om moeilijke issues te bespreken’

Ineens lag er een blik op de mat. Ik had niet bedacht dat de kaartenset ‘Blik op Transitie’ in een echt blik zou worden verkocht. Maar de vorm maakte me extra nieuwsgierig naar wat de set me zou bieden.

Rick Lindeman | 22 november 2023 | 1-2 minuten leestijd

Transitie is in dit geval niet een maatschappelijke transitie, zoals die naar een duurzamere wereld, maar wat er gebeurt met mensen in verandering. Antropologen als Jitske Kramer noemen dit ook wel de liminale fase.

De doelgroep is dan ook vooral coaches, die met hun cliënten bepaalde issues rond leiderschap en verandering willen bespreken. Waar ze zich voorheen misschien bedienden van fotokopieën uit diverse coachboeken, hebben ze deze nu op mooi glanzend papier. In het blik vind je zo'n 50 kaarten, ieder met een eigen thema. Er is een klein boekje bij dat de kaarten beschrijft hoe je de kaarten kan gebruiken in gesprekken met cliënten. Wat ik zelf wat jammer vind is dat er geen werkvormen zijn opgenomen om juist met sets van kaarten of met groepen mensen aan de slag te gaan.

Literatuur

Wel fijn is dat per kaart ook aangegeven is welke achterliggende literatuur er bij hoort. De kaartenset  is immers geen handleiding voor het coachen van mensen in transitie, maar een tool die coaches kunnen gebruiken. Van die coaches wordt verwacht dat ze zelf genoeg in de materie thuis zijn.

Ook een leuk extratje zijn de muziektips die bij de kaarten staan. Zo help je mensen zich te verbinden met het thema. De beloofde playlist kon ik niet vinden maar de uitgevende School voor Transitie heeft wel een playlist met ongeveer dezelfde groep artiesten.

Blik op Transitie een kaartenset met een professionele look die de coach een prettige manier geeft om moeilijke issues te bespreken. Het is alleen niet iets dat je als geïnteresseerde zomaar uit de kast trekt, want de set verwacht dat je al opgeleid bent. 

Over Rick Lindeman

Rick Lindeman is Master Facilitator en Veranderaar. Daarnaast is hij Auteur van het Natuurcanvas.

Hij is de oprichter van het Faciliteer Atelier. Dit verzorgt strategische workshops voor klanten zo breed als de Indonesische overheid en de Nederlandse Gamedeveloper community.

 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Michiel Soeters, De School voor Transitie
Blik op transitie

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden