Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Hoe vind ik mijn flow? - ‘Interessant en inspirerend’

Het boek ‘Hoe vind ik mijn flow?’ helpt je om van binnenuit stappen te zetten en te ontdekken wat flow is én hoe jij dat meer kunt ervaren in jouw leven. Met behulp van simpele praktische oefeningen, anekdotes, visuals en inspirerende video’s krijg je inzichten die je helpen om vanuit flow te leven en werken. 

Désirée Wassing-Boerema | 19 maart 2024 | 2-3 minuten leestijd

In ons dagelijkse leven laten we ons vaak leiden door wat we denken dat we ‘moeten’ en wat ‘zo hoort’, in plaats van onderzoeken wat nu eigenlijk voor onszelf werkt. We staan zo in die actiemodus en zijn veelal overprikkeld, waardoor we onze innerlijke stem niet meer (goed) horen. Zinnetjes die vroeger tegen ons gezegd zijn of hoe bepaalde dingen voorgeleefd zijn, bepalen vaak hoe we de dingen doen. Wil jij ontdekken wat jouw innerlijke stem te vertellen heeft en vanuit daar je leven vormgeven, dan is het boek Hoe vind ik mijn flow? wat voor jou.

Innerlijke stem

Eric Mijnster vertelt in zijn boek hoe je in 4 stappen meer in contact kan komen met je innerlijke stem, activiteiten kunt ontdekken die daarbij passen, inzicht krijgt in wat je remt en hoe je aan de hand van die informatie daadwerkelijk ook vooral stappen kunt gaan zetten. ‘Flow is een beweging’ zoals hij aangeeft. Hij doelt op het feit dat je zelf de leiding te nemen hebt over je eigen leven, en dat is dynamisch. Zo af en toe zal je de flow even wat minder ervaren, heb je te onderzoeken wat je tegenhoudt en kun je weer opnieuw kiezen om dat te doen wat bij jou past en waar jij blij van wordt.

Actielijst

Het boek is lekker compact en gemakkelijk mee te nemen voor onderweg. De korte krachtige hoofdstukken zorgen ervoor dat je ze zo tussen de bedrijven door kunt lezen. Het is wel fijn om de nodige tijd te hebben tussen de hoofdstukken en de daarbij praktische oefeningen, zodat je tijd hebt om de inzichten te laten indalen. Hierbij kun je denken aan een STER-oefening, waarbij je in kaart brengt waar je blij van wordt, waar je goed in bent en wat je de wereld gunt. Om vanuit daar een actielijst te maken hoe je hier meer van kunt krijgen en natuurlijk vooral ook naar kunt handelen.

Werkboek

Mijnster begint zijn boek met een stukje over wat ‘flow’ nu eigenlijk is, gevolgd door de vier thema’s: De stem van binnenuit, Vormgeven, Het ideaalbeeld en Springen. Vooral het eerste thema, de eerste stap die hij behandelt, zit vol met allemaal praktische oefeningen. Als ik er zo naar kijk is het haast een werkboek. Je wordt echt aan het werk gezet. Dus als je denkt dat je het zomaar kan lezen en je flow gaat ervaren, dan heb je het mis. Je hebt er zelf wel wat voor te doen.

Oefeningen

Het boek heeft me vooral verrast door de hoeveelheid oefeningen en de diversiteit ervan. Leuke kleine oefeningen die je zo, bij wijze van spreken, in de trein even kunt doen. Én die je vervolgens waardevolle inzichten geven en je aanzet tot denken (en doen). Vormgeving is lekker clean, met her en der een mooie zwart-wit tekening, modelletje of een inspirerende quote.

Hoe vind ik mijn flow? is een interessant en inspirerend boek voor mensen die meer los willen komen van ‘hoe het zou moeten’ en willen ontdekken hoe ze op een meer ontspannen manier kunnen leven. Het biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.

Over Désirée Wassing-Boerema

Désirée Wassing-Boerema heeft een academie, krachtcirkel en praktijk onder de naam het Ondernemersvuur. Ze noemt zichzelf een werkcreator en vuuraansteker en houdt zich bezig met holistisch en cyclisch ondernemen. Ze inspireert en begeleidt ondernemers om een bedrijf rondom hun leven te bouwen en de weerstand die je daarin tegenkomt in verschillende lagen te transformeren. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden