Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De slimme organisatie

'De slimme organisatie' is het sluitstuk van Menno Lantings trilogie over digitalisering, leiderschap en organisatie. Wat zeggen onze klanten over 'De slimme organisatie'?

Nienke van Oeveren | 31 januari 2014 | 2-3 minuten leestijd

Arjan te Lintelo
Eigenaar Accent op ontwikkeling, organisatievernieuwer, spreker en coach

Einstein zei al dat logica je van A naar B brengt en verbeelding overal. De slimme organisatie daagt uit om te verbeelden, controle los te laten, macht af te staan en andere perspectieven toe te laten. Daarom is het verplichte kost voor iedereen die zich bezighoudt met ondernemerschap en organisatieontwikkeling. Lanting is in staat mijn denken verder op te rekken. Als je jezelf toestaat je eigen denken op te rekken is dat al winst!

De inhoud heeft dan ook een enorme relevantie in mijn praktijk als organisatievernieuwer en spreker. Het boek is vernieuwend omdat het op een heel praktische wijze uitdaagt eens echt stil te staan bij waar de organisatie nu staat. Het dan ontstane fotomoment nodigt uit om na te denken wat het echte vermogen én de wil van de organisatie is om te leren en te verbeteren. Als de wil aanwezig is en je koppelt snelheid, transparantie en vertrouwen aan sociale netwerken, heb je toekomst.

9

Martijn Prijs
Sales Manager bij Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders

De slimme organisatie zet je meteen aan het denken over de huidige status van je eigen organisatie. Het is ook een boek met veel herkenbaarheid omdat wij opvallend genoeg al behoorlijk op weg zijn met een aantal van de zeven thema’s die Menno Lanting bespreekt. Ik heb het boek dan ook ervaren als een zeer prettig en inspirerend handboek op weg naar innovatie door middel van technologie.

Het probleem met verandering in het algemeen is dat het vaak een langdurig proces is. Maar met dit boek in de hand kun je genoeg inspiratie opdoen om dat proces te versnellen. Met al die mogelijke technologische acceleratoren is die versnelling immers vandaag de dag ook nodig.

Dus als je met je tijd mee wilt en nog handvatten zoekt in dat kader, dan biedt De slimme organisatie deze zeker.

8

Ellen van Bodegom
Organisatieadviseur (zzp)

Het derde boek van Lanting is opnieuw een boek wat me aan het denken zet. Wat zijn de ontwikkelingen met sociale media? Welke impact heeft dat op organisaties en wijze van (samen)werken? Het boek heeft een grote informatiedichtheid. In tegenstelling tot de vorige boeken vind ik de hoeveelheid techniek en termen soms afleiden van de essentie. Die tref ik vooral in hoofdstuk 3 over aandacht voor organisatie, leiderschap en cultuur. Zonder vertrouwen en verbinding is er volgens mij geen sociale innovatie mogelijk. Juist omdat de toekomst wijst op een verschuiving van organisatie- naar netwerkstructuren. Dat onderstreept Lanting weer duidelijk. Techniek & social media zijn een hulpmiddel. Het begint met een wezenlijke verandering in de organisatie zelf. Die aandacht is er gelukkig weer in dit boek.

De slimme organisatie; geen praktische handleiding over wat nu te doen. Wel weer een goed boek dat me inspireert in mijn adviezen over anders denken en anders doen in organisaties.

7

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden