Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De 7 eigenschappen -Snapshot Editie

Stephen Covey (1932 – 2012) is een fenomeen op het gebied van persoonlijk leiderschap. De basis hiervooor is gelegd in zijn wereldwijde bestseller De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, dat in 1989 verscheen.

Edwin Tuin | 12 september 2017 | 1-2 minuten leestijd

Door verbetering van die zeven eigenschappen, denkwijze of manieren, word je een betere leider; zowel privé als zakelijk. Ik las het in de USA in 1995 en de inhoud is nog steeds actueel, zo merkte ik toen ik deze ‘Snapshot editie’ las. Juist de eenvoud maakt het krachtig, maar daarmee niet eenvoudig om toe te passen. Het is zoals Covey op pagina 11 schrijft: ‘Echte groei is een natuurlijk proces; er zijn geen shortcuts’.

De snapshot editie bestaat uit een box met 54 modern opgemaakte gekleurde geplastificeerde kaarten waarin de eigenschappen recht-toe-recht-aan kernachtig uiteen worden gezet. De kaarten bevatten alle lessen van Covey met toelichting en sprekende voorbeelden. Een typisch voorbeeld betreft het schip afkoersend op een vuurtoren waarbij tussen de verantwoordelijken wordt gebekvecht wie moet bijsturen. De kapitein heeft meer strepen dat de vuurtorenwachter, maar uiteindelijk zal het schip toch moeten bijsturen om een botsing te voorkomen. Toepassing van de inzichten van Covey maakt nederiger, verantwoordelijker en waardevoller.

De snapshot editie bevat veel informatie en is ideaal als je snel de eigenschappen tot je wilt nemen of wilt delen. De box bevat een wissellijst waarin je steeds een andere eigenschap of les kunt steken en uitstallen. De snapshot helpt tevens om snel afbeeldingen erbij te pakken om zaken inzichtelijk en bespreekbaar te maken, zoals de cirkels van betrokkenheid en invloed. Kortom, de snapshot editie is een toegankelijke en compact uitgave van Coveys levenslessen voor persoonlijk leiderschap.

Over Edwin Tuin

Edwin Tuin is veranderspecialist, universitair gastdocent Organisatietransformatie, eigenaar van adviesbureau De Veranderstrateeg en auteur.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden