Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het wat en hoe van contentstrategie - 'Een verademing'

Als je net als ik al langer in onlinecontent-land werkt, spoken sommige vragen vast ook weleens door jouw hoofd. Wat is nou de kern van elke goede contentstrategie? Hoe organiseer ik de workflow hier slim? En hoe begin ik met die nieuwe aanpak, zonder alles wat er is overboord te gooien?

Kirsten Vos | 19 oktober 2017 | 1-2 minuten leestijd

John Verhoeven is iemand met antwoorden. En dan bedoel ik ook echt Antwoorden. De oud-hoofdredacteur gooit in zijn boek Het wat en hoe van contentstrategie al snel de knuppel in het hoenderhok. Een contentstrategie komt níet voort uit de marketingstrategie van je organisatie: een goede contentstrategie begint bij de missie.

En: hoewel conversiedoelstellingen ook van toepassing zijn op een contentstrategie, zijn de meeste doelstellingen pas meetbaar op de lange termijn en lang niet altijd in de vorm van salesdoelstellingen. Te vaak beperken mensen de contentstrategie tot salesdoelstellingen, terwijl een echte contentstrategie op de lange termijn de verbinding van een organisatie met haar publieksgroepen versterkt.

De kennis van de praktijk, van zowel de organisatie van je contentproductie als het communicatiepotentieel, maakt dit boek zo waardevol. De auteur, die onder meer hoofdredacteur is geweest van diverse succesvolle tijdschriften, laat zien dat hij de praktijk kent. 

Het wat en hoe van contentstrategie is een verademing voor elke communicatieprofessional die zoekt naar houvast voor de eigen contentstrategie. Veel van mijn vragen die ik al jaren had, zijn beantwoord.

(Dit is een deel uit de recensie van dit boek door Kirsten Vos voor het weblog Frankwatching). De volledige recensie is hier te lezen.

Over Kirsten Vos
Kirsten Vos is online en social media expert bij Bureau de Haagse Vos. Ze werkt in opdracht van o.a. overheden op het gebied van webcare, Newsroom, mainstream media en de inzet van social media voor publieksengagement.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden