Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Meer succes met LinkedIn! - 'Zeker zinvol'

Corinne Keijzer is expert op het gebied van LinkedIn. Eerder deelde ze haar kennis al online en via e-books. Het boek Meer succes met LinkedIn is een handleiding waar menigeen op heeft gewacht en waarin ze al haar opgedane kennis en expertise deelt. Een onmisbaar boek als je alles uit het online zakelijke platform LinkedIn wilt halen.

Ineke Smits | 1 december 2017 | 2-3 minuten leestijd

Social media is niet meer uit ons leven weg te denken. Dat blijkt maar weer als je om je heen hoort waar de laatste nieuwtjes, contacten of aanbevelingen vandaan komen. De tijd dat je op een zoekertje of op een advertentie in de krant veel respons kreeg is echt voorbij. Het grote bereik vindt nu plaats via social media. Een enkele (verkeerde) tweet heeft zomaar enorme impact, met soms desastreuze gevolgen. Dit komt m.n. door de verspreiding van berichten, die razendsnel gaat. Toch is LinkedIn meer dan alleen nieuws of informatie delen. Corinne Keijzer gaat hier in haar boek uitgebreid op in.

Zakelijk zichtbaar zijn

LinkedIn gaat echter niet alleen over het verspreiden of lezen van branche-of bedrijfsinformatie, of het beheren van je zakelijke contacten. Het is ook je online CV en een manier om te werken aan je persoonlijke PR, je personal branding. Door interactie vindt er een enorme olievlek plaats die je helpt om jezelf zakelijk zichtbaar te maken. Geven en delen is steeds meer belangrijk binnen het werkzame leven en door het plaatsen van blogs of het delen van kennis kunnen mensen je, of je nu ondernemer of werknemer bent, meer gaan herkennen als expert. En door het helpen van bijvoorbeeld een werkzoekende of het aanbevelen van een contact win je sympathie en zal men jou ook datgene gunnen waar jij naar op zoek bent. Dit boek helpt je stapsgewijs aan je profiel, je personal brand, te werken.

Aan de slag

Meer succes met LinkedIn is vooral een doe-boek. Ik heb het daarom naast mijn beeldscherm gelegd en ben ermee aan de slag gegaan. Aan de hand van screenshots beschrijft Corinne Keijzer stap voor stap hoe je bepaalde aanvullingen kunt doen of verbeteringen kunt doorvoeren. Een deel van het boek was me reeds bekend en bracht niet veel nieuws, maar zal voor een beginnende LinkedIngebruiker wel van toegevoegde waarde zijn. Mocht je je (als gevorderde gebruiker) willen verdiepen in Sales Navigator - hier wordt een extra hoofdstuk aan gewijd. Hoewel een boek als dit al snel weer achterhaald zal zijn door de veranderingen die LinkedIn met regelmaat doorvoert, ben ik van mening dat Meer succes met LinkedIn een praktisch boek is dat inzicht geeft in alle mogelijkheden die LinkedIn biedt. En dat waren er toch meer dan ik dacht! Zeker zinvol dus om je profiel eens een keer onder de loep te nemen.

Ineke Smits, virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe, gespecialiseerd in flexibele ondersteuning van ZZP en MKB.

Over Ineke Smits

Ineke Smits, persoonlijk virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden