Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Juggling Elephants

De titel en de opmaak van de managementnovelle Juggling Elephants Be the ringmaster of your work and life (Penguin 2007) suggereert een omgeving van dierentuin of circus.

Bertrand Weegenaar | 11 januari 2008

De auteurs Jones Loflin en Todd Musig hebben het boek als extra titel An extraodinary way to lead yourself and your organisation to the perfomance of a lifetime! meegegeven. Het is allemaal wat veel voor het dunne boekje en verhaaltje over manager Mark die tijdens een circusvoorstelling in gesprek raakt met ringmaster Victor. Deze wijst hem erop dat de kracht van een geslaagde circusvoorstelling de balans is tussen de uitvoeringen (acts) in de drie ringen (vertaald naar self-ring, social-ring en work-ring) en de voorbereiding en afstemming van de ringmaster. Mark reorganiseert zijn leven aan de hand van deze 'techniek'. Hij wordt een inspirator en coach van zowel zijn gezin als zijn collega's. Nee ik moet zeggen, het boekje is snel uit, geeft een dun verhaaltje en weinig praktische handvatten. De website overigens is wel zeer aansprekend.

Alternatief in deze subcategorie van managementboeken is The three signs of a miserable job A fable for managers (and their employees) van Patrick Lencioni. Voor 'reorganisatie' van het thuisfront is recent vertaald De zeven eigenschappen van effectieve families door Stephen Covey verschenen.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. In 2020-2021 schreef hij 8 artikelen Uit de boeken voor jonge leiders. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden