Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Ondernemers zijn ezels

Dit succesvolle boek, Ondernemers zijn ezels (Balans) van Paul Fentener van Vlissingen, is inmiddels aan zijn elfde druk toe. Helaas start het met het interview in Volkskrant Magazine van 3 juni 2006, één die mij respect heeft gegeven voor de mens Fentener van Vlissingen, dat kort voor zijn dood verscheen. Kind uit een bekend ondernemers geslacht, gunt hij ons in dit boek een blik in de ondernemerswereld van de SHV. Ondanks de positie als president-directeur van één van de grootste bedrijven in Nederland toont van Vlissingen zich een nederig en innemend mens.

Bertrand Weegenaar | 7 februari 2008

Het boek is doorspekt met anecdotes ("Gevaarlijke macht verraadt zichzelf door gebrek aan humor") en wijze lessen. Maar ook met duidelijke visies op hoe ondernemerschap moet worden uitgevoerd. Macht binnen de onderneming, relatie tot de overheid en wetgever, bedrijfsfinancien en keuzes die daarbinnen gemaakt worden. Het geeft de karaktertrekken weer van deze bestuurder en ondernemer. Een uitzonderlijk openhartig boek van een bijzonder bestuurder. Het lijkt me mooi om in een bedrijf te werken met dit type bestuurders.

Lees ook Hij overwon iedereen op een vrouw na, de biografie over F.H. Fentener van Vlissingen (1882-1962) door Arie van der Zwan.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. In 2020-2021 schreef hij 8 artikelen Uit de boeken voor jonge leiders. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden