Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Dansend naar je werk - 'De moeite waard!'

Werken met plezier. Dansend naar je werk gaan. Het is niet altijd en voor iedereen vanzelfsprekend. De vakantie zit er weer op en ik hoor mensen zuchten dat het werk weer op hen wacht. Ik gun ze een ander gevoel. In het boek Dansend naar je werk, staan 99 manieren beschreven om werkstress overboord te gooien en met plezier te werken.

Ineke Smits | 27 augustus 2018 | 2-3 minuten leestijd

Mijn buurman verzucht dat hij morgen, na 4 weken vakantie, weer aan het werk moet. Het valt hem zwaar. Ik herinner me de momenten uit het verleden dat ik dat gevoel had. Ik mag me gelukkig prijzen, want ik ga alweer jaren na iedere vakantie ‘dansend’ aan de slag. Nu heb ik misschien gemakkelijk praten. Ik ben immers eigen baas. Maar let op: werkdruk ontstaat niet altijd door externe factoren als onwelwillende collega’s, een vervelende leidinggevende of een te grote werkdruk. Je gedrag en persoonlijkheid zijn ook van grote invloed. Je hebt zelf veel invloed op hoe je je voelt en daarmee dus ook hoe dit in je werk tot uiting komt. Wanneer je eens een baaldag hebt, dan kun je er met het uitvoeren van enkele kleine handigheidjes, zomaar een topdag van maken. En daar lees ik meer over in het boek Dansend naar je werk.

Het boek heeft een opmaak die me vrolijk maakt. Het leest gemakkelijk, omdat het eigenlijk 99 afzonderlijke korte hoofdstukjes zijn. Het boek geeft tips om minder stress te ervaren op het vlak van werk, maar ook bij presenteren en vergaderen. Om effectiever te zijn en meer plezier te halen uit dat wat je doet; 99 praktische manieren om je werkplezier te vergroten. Soms hele simpele, ook enkele voor de hand liggende of grappige, maar veelal bruikbare tips. Ik heb er voor mezelf een paar geselecteerd en op papier gezet. Wist je bijvoorbeeld dat bij een lichamelijk watertekort van slechts 2% je prestaties al negatief worden beïnvloed? Drink jij wel genoeg? En dat je met een PowerPointpresentatie met afbeeldingen veel beter de aandacht van je toehoorders behoudt dan wanneer je je tekst op het scherm projecteert? Dat je tot rust kunt komen door te knijpen in je oorschelpen? Meer verklap ik er niet. Lees vooral de overige 96 manieren die de auteur je geeft!

Mijn tip: selecteer 10 tips uit het boek die je persoonlijk wilt aanpakken. Schrijf ze op. Lijst ze desnoods feestelijk in. Maak een feestje van iedere dag dat je werkt!

Hoe weet je of je last hebt van stress? Doe dan de stressindicatortest achterin het boekje.

Met plezier werken maakt je niet alleen effectiever, maar ook vrolijker en meer ontspannen. ‘Veel heb je zelf in de hand’, aldus de auteur Maximiliaan Winkelhuis. Omdat je een groot deel van de week besteedt aan je werk is dit boek wat mij betreft zeker de moeite waard om te lezen!

Ineke Smits, virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe, gespecialiseerd in flexibele ondersteuning van ZZP en MKB.

Over Ineke Smits

Ineke Smits, persoonlijk virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden