Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Hooggeëerd Publiek - Geweldig boek over presenteren

Onlangs was ik in het circus. Het Magic Circus, één van de weinige stadscircussen die Nederland nog kent was neergestreken in het Wilhelminapark in Utrecht. Ik was er echter niet voor tijgers of clowns.

Rick Lindeman | 19 oktober 2018 | 1-2 minuten leestijd

Judith de Bruijn gaf ons een Masterclass over presenteren. Ze deed dat samen met de circusdirecteur. Want als iemand een natuurlijke presence heeft is het een circusdirecteur.

Ze presenteerde daar haar boek over presenteren, met de toepasselijke naam Hooggeëerd publiek. Judith heeft 30 jaar ervaring rond dit thema, van spelletjes bij de AVRO tot een rol als dagvoorzitter. Deze ervaring heeft ze nu gebundeld in een boek.

Het boek heeft 3 elementen die het onderscheidend maakt van de massa op dit gebied. Als eerste vond ik het ritme van het boek geweldig. Wat doe je 3 maanden van te voren, wat drie weken, drie dagen, drie minuten en drie seconden. Dit geeft een heerlijke houvast als je bezig bent met die hele belangrijke presentaties. Bovendien zit het vol met tips uit de praktijk van Judith zelf.

Het tweede element is het gebruiken van de management drives. Deze vier kleuren worden vaak gebruikt om je collega's beter te begrijpen, maar de Bruijn kleurt haar hele publiek in. Zo kan je per 'hoofdstuk' van je presentatie checken of je diverse doelgroepen wel bedient.

Het derde element zijn de 50 concrete acties. Dingen die je gewoon kunt doen. Per hoofdstuk is er een actielijstje dat concreet genoeg is om uit te voeren, zonder dat het een obligate tip is.

Dit wordt ondersteund door een hele heldere vormgeving die Hooggeëerd publiek goed hanteerbaar maakt. Het is makkelijk even terug te grijpen wanneer je een specifiek stuk zoekt. Bovendien wordt het ondersteund door online materiaal, mocht dat beter aansluiten bij je leerstijl.

En zo kwam ik blij uit het circus, een geweldig boek rijker.

Over Rick Lindeman

Rick Lindeman is Master Facilitator en Veranderaar. Daarnaast is hij Auteur van het Natuurcanvas.

Hij is de oprichter van het Faciliteer Atelier. Dit verzorgt strategische workshops voor klanten zo breed als de Indonesische overheid en de Nederlandse Gamedeveloper community.

 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden