Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Timemanagement in (bijna) 10 seconden - 'Heel efficiënt'

Wat een lef om zo’n dun boekje te publiceren! En wat knap om daar zó je doel mee te bereiken: mensen duidelijk maken dat goed en snel wèl samengaat.

Elly Stroo Cloeck | 21 maart 2019 | 1-2 minuten leestijd

Ik ga de uitdaging aan: proberen in (bijna) 10 seconden duidelijk te maken waarom ik het boek Timemanagement in (bijna) 10 seconden van Carel de Vries heel goed vind.

Ten eerste de inhoud: een bloemlezing van de bekende, en dus bewezen, methoden van timemanagement. Hierin vind je natuurlijk de tips om je tijd met emails te beperken: negeer alle cc-mails, doe kleine taken (< 2 minuten) meteen, plan je reactie voor grotere taken. Zo, inbox leeg. Ook vind je de methode om uitstelgedrag uit te bannen: Eat that frog (ofwel, doe het meest vervelende eerst). En nog veel meer.

Ten tweede de vormgeving: mooi uitgevoerd, maar nog belangrijker: klein. Past in je handtas of binnenzak. Elke dag in de bus even doorbladeren en je hebt je goede voornemens weer opgefrist.

Ten derde: grappig. ‘Denk je dat jouw werkdruk komt door structurele, externe factoren (denk je dus dat het niet aan jezelf ligt)? Ga dan de politiek in.’

Ten vierde: herkenbaar. Uit het onderdeeltje ‘nee zeggen’ komt dit voorbeeld: Baas Rutger vertelt werkneemster Petra dat Jeffrey ziek is, kan zij diens taken morgen overnemen? Hij zegt niemand anders te weten….Petra zegt morgen (haar vrije dag) al bezet te zijn. Rutger: ‘Je zadelt me wel met een probleem op. Wat moet ik nu doen? Ik vind dat je me niet in de steek kan laten.’ Hoe zou Petra reageren? Hoe reageer jij?

Ten vijfde: realistisch. Het draait om gedragsverandering. Als je dat steeds maar niet lukt, heeft nog meer boeken lezen geen zin. Roep dan hulp in. Van een coach bijvoorbeeld. De auteur is zo’n coach….

Timemanagement in (bijna) 10 seconden is bedoeld voor onderwijzers, maar de problematiek is algemeen en de tips zijn bruikbaar voor iedereen. Ik heb er afgelopen week alweer 2 gebruikt. Je leest het niet in 10 seconden, maar wel in een half uurtje uit, en die tijd is goed besteed!

 

Elly Stroo Cloeck is specialist op het gebied van GRC en Internal Audit. Daarnaast schrijft ze samenvattingen en recensies van managementboeken. Ze ontving dit boek van BigBusinessPublishers om te recenseren.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden