Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Middagseminar: Macht en invloed in organisaties - met Joris Luyendijk

Seminar met Oscar David, Joris Luyendijk, Martin Hetebrij, Twan van de Kerkhof

Seminar met Oscar David, Joris Luyendijk, Martin Hetebrij, Twan van de Kerkhof

Middagseminar: Macht en invloed in organisaties - met Joris Luyendijk

Met onder andere...

Oscar David Oscar David
Joris Luyendijk Joris Luyendijk
Martin Hetebrij Martin Hetebrij

Over dit seminar

“Wij zijn de laatste decennia in Nederland meesters geworden in communiceren, maar zijn daarbij de machtsfactor voor een groot gedeelte uit het oog verloren.” Dat stelt Martin Hetebrij, één van de auteurs op het middagseminar dat Managementboek in samenwerking met het magazine ‘Management & Consulting’ organiseert.

Hetebrij zegt verder dat wij te veel zitten op het verbeteren van communicatie en vindt dat wij juist het werken met macht moeten verbeteren. Psycholoog en organisatieadviseur Oscar David verbindt op dit seminar het thema ‘macht’ met
‘instinct’ en 'integriteit'. Mensen hebben een dierlijk instinct dat wil beschermen, heersen en overheersen. Hij laat zien hoe macht tussen mensen en in organisaties werkt, en, hoe integere machtsuitoefening organisaties krachtig, waardig en inspirerend maakt.

Journalist Joris Luyendijk vernauwt op deze dag het perspectief, en zoomt in op de financiële wereld. Meer dan 2 jaar heeft hij actief rondgezworven in de Londense City. Wat nam hij waar? Wat zijn de lessen die wij kunnen trekken uit zijn waarnemingen? Hij geeft het weer in zijn nieuwste boek ‘Dit kan niet waar zijn’ en confronteert de deelnemers aan dit seminar op zijn eigen, prikkelende wijze.

Twan van de Kerkhof, directeur van het European Leadership Platform, begeleidt dit seminar als uw dagvoorzitter en organisatiegids. Hij legt, daar waar nodig, de vinger duidelijk op de zere plekken en scherpt samen met u onze kijk op macht en invloed in organisaties.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 3 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Dit kan niet waar zijn
Joris Luyendijk
Dit kan niet waar zijn
19,99
Macht!
Oscar David
Macht!
32,50
40
Politiek meesterschap
Martin Hetebrij
Politiek meesterschap
30,50

Sprekers

Oscar David
Oscar David
Oscar David (1965) is organisatiepsycholoog, executive coach, adviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. De afgelopen 25 jaar begeleidde hij leiders en professionals in de top van een groot aantal internationale ondernemingen, ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen.
Joris Luyendijk
Joris Luyendijk
Nederlandse journalist en antropoloog, auteur van diverse bestsellers
Martin Hetebrij
Martin Hetebrij
Martin Hetebrij werkt vanaf 1990 aan de ontwikkeling van communicatief management, zijn theorie over de werking van macht en communicatie in organisaties. Martin Hetebrij is mede-grondlegger van trainings- en adviesbureau De Politieke Dimensie. Hij heeft daarover drie boeken geschreven, van meer theoretisch naar meer praktisch.
Twan van de Kerkhof
Twan van de Kerkhof
leiderschapsexpert, directeur van European Leadership Platform

Praktische informatie

Locatie

BCN Utrecht CS
BCN Utrecht CS Catharijnesingel 48 3511 GC Utrecht

Routebeschrijving

Programma

12.30 uur U bent van harte welkom voor de netwerklunch

13.00 uur Opening
Opening van deze dag door Twan van de Kerkhof

13.15 uur Macht en leiderschap – Oscar David - lees hier het interview met hem

Macht hoort bij het leven. Net als geld, seks, geboorte en dood. Waar mensen zijn en waar mensen zich organiseren is macht altijd aanwezig. Oscar David bespreekt drie vormen van macht en de invloed daarvan op organisaties. Een verhaal over macht instinct, ego en verslaving, maar ook een betoog over de wijze waarop het uitoefenen van macht samengaat met het nemen van verantwoordelijkheid en het behouden van integriteit.

14.15 uur Mandela: Macht en communicatie – Martin Hetebrij

Martin Hetebrij kijkt naar Nelson Mandela. Een politiek meester, die zowel het spel met communicatie als met macht excellent wist te spelen. Hij laat zien hoe Mandela het spel met macht en communicatie speelde, waarin hij verbinden als regel hanteerde, vocht als het moest, herstelde als dat mogelijk was. Met als grote vraag wat wij, in onze maatschappij en in onze organisaties daarvan kunnen leren.

15.15 uur Social networking break

15.45 uur Dit kan niet waar zijn - Joris Luyendijk

Twee jaar lang zat Joris Luyendijk ondergedompeld in de Londense bankwereld. Stap voor stap lieten insiders hem - met gevaar voor hun eigen baan - zien hoe de financiële wereld in elkaar zit. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan
het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving en onze organisaties?

16.45 uur Afsluiting door Twan van de Kerkhof, en borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 345,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, lichte maaltijd en de afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 78,99 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk)annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

20 JUN
Seminar
Op 20 juni 2024 vindt voor de 9e keer Het Grootste Kennisfestival van Nederland plaats in Deventer. Met als thema: Innovatief Organiseren. Meer
796,-
20 JUN
Seminar
Op 20 juni 2024 vindt voor de 9e keer Het Grootste Kennisfestival van Nederland plaats in Deventer. Met als thema: Innovatief Organiseren. Meer
219,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden